Skip Navigation Links

Suriyeliler Öncüpınar'da Yoğunluk Oluşturdu

Türkiye'de bulunan Suriyelilerin ülkelerine gidişleri Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden devam ederken, bölgede yoğunluk oluştu

Suriyeliler Öncüpınar'da Yoğunluk Oluşturdu

Gündem   A+a-

Türkiye'de bulunan Suriyelilerin ülkelerine gidişleri Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden devam ederken, bölgede yoğunluk oluştu.
Pasaportlarıyla ve illegal yollarla Türkiye'ye gelen Suriyeliler, yapılan işlemlerinin ardından ülkelerine gönderildi. Pasaportu bulunan Suriyeliler Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine dönerken, pasaportu bulunmayan Suriyeliler ise Kilis Valiliği tarafından yapılan kayıt işlemlerinin ardından Suriye plakalı otobüslerle yine sınır kapısı üzerinden ülkelerine gönderildi. Öncüpınar Sınır Kapısı'nda gidiş nedeniyle yaşanan yoğunluk dikkat çekiyor.
SURİYE GEÇİCİ HÜKÜMETİ OTOBÜS TAHSİS ETTİ
Ülkelerine giriş çıkış yapan Suriyelilerin ulaşımlarını sağlamak için Suriye geçici hükümeti tarafından otobüsler tahsis edildi. Suriye plakalı otobüsler, Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkelerine gidecek olan Suriyelileri otobüslerle Halep kentine bağlı Azez ilçesi Esselame (Babul Selam) Sınır Kapısı'na götürüyor. Suriyelilerin işlemleri ile ulaşımları hızlı yapıldığı için herhangi bir sıkıntı yaşanmazken, Suriyelilerin hafta boyunca ülkelerine gidişlerinin süreceği öğrenildi.
ÖNCÜPINAR'DAN GELİŞLER YASAK
9 Mart tarihinden itibaren Suriye'nin Halep kenti ve kırsalında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile IŞİD militanları arasında süren çatışmalar ve Halep çevresinde Esad yönetimi tarafından muhaliflere yönelik operasyonların ardından Öncüpınar Sınır Kapısı, Başbakanlığın talimatıyla Suriye'den gelen araç ve yayalara kapatılmıştı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet