Skip Navigation Links

40 Lira İçin 40 Derece Sıcakta Tarlada Çalışıyorlar

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç ederek Adana'ya gelen tarım işçisi kadınlar 40 lira yevmiye için 40 derece sıcaklıkta oruç tutarak çalışıyor

40 Lira İçin 40 Derece Sıcakta Tarlada Çalışıyorlar

Yaşam   A+a-

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç ederek Adana'ya gelen tarım işçisi kadınlar 40 lira yevmiye için 40 derece sıcaklıkta oruç tutarak çalışıyor.
Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava Adana'da da kendini hissettirmeye başladı. Nem ile birlikte 40 dereceyi aşan sıcaklar Ramazanla da birleşince daha da etkili olmaya başladı. Ancak hem sıcak havaya hem de Ramazan ayına rağmen tarım işçisi kadınlar tarlada 40 lira yevmiye için günde 8 saat çalışıyor.
Sabahın erken saatlerinde salatalık tarlasına gelen kadın ve genç kızlar burada saatlerce sıcağın altında hem de oruç tutarak çalışıyor.
33 yaşındaki 4 çocuk annesi Necla Kara, sıcak ve Ramazan ayına rağmen tarlada çalışan kadınlardan biri. Çok sıcak havada oruç olmasına rağmen çalıştığını ve biraz zorlandığını belirten Necla Kara, "Sonuçta meslektir başka yapacak bir şeyimiz yok. Kocamın işi yok biz hep tarlada çalışıyoruz. Tarlada çalışmaktan başka çaremiz yok. Çoluk çocukla hep rezil oluyoruz tarlalarda. Hava çok sıcak. Kendimi bildim bileli bu işteyim, bu işten başka iş
yapamıyoruz. Geleceğimiz hep bu tarlalardan geliyor. Zor oluyor hem de çok zor oluyor bizim için. Ama ne yapalım, hem de orucuz kurban olduğum Allah yardım ediyor, Onun yardımıyla ayaktayız" dedi.
Tarlada çalışan Sözdar Çiçek adlı genç kızda,oruç tutarak güneşin altında çalıştığını, havaların sıcak olmasının kendilerini çok zorladığını anlattı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet