Skip Navigation Links

Vali Çakacak Engellilerle İftarda Buluştu

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, düzenlenen iftar yemeğinde engellilerin sorun ve taleplerini dinledi.

Vali Çakacak Engellilerle İftarda Buluştu

Gündem   A+a-

Mersin'deki engelli vatandaşlarla iftar yemeğinde bir araya gelen Mersin Valisi Özdemir Çakacak, engelli olmayan vatandaşların empati yaparak engellilere çok daha fazla yardımcı olabileceklerini söyledi.
Mersin Valiliği, kentteki engelli derneklerinin üyesi engelli vatandaşlara iftar yemeği düzenledi. Suphi Öner Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen yemekte, Vali Çakacak, eşi Kevser Çakacak ile birlikte ev sahipliği yaptı. İftar yemeğine Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve eşi Sedef Demirhan ile birlikte katıldı. Çakacak, iftar yemeğinde engelli vatandaşların masalarına giderek, onlarla yakından ilgilendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yemeğin ardından İl Müftüsü Ali Melek tarafından dua okundu.
Yemek sonrasında bir konuşma yapan Vali Çakacak, Ramazan'ın manevi atmosferine uygun olarak bu havayı birlikte teneffüs etmek üzere engellilere iftar düzenlediklerini söyledi. Devletin engellilere yönelik önemli düzenlemeler yaptığını belirten Çakacak, "Bu düzenlemelerle engellilerimiz kendi becerilerini ortaya koyarak neler yapabileceklerini tüm topluma gösterme fırsatı buldular. Engelli basketbolcu kardeşlerimiz var, yüzme dalında başarı elde eden kardeşlerimiz var, yelkencilerimiz var. Bu sporcu kardeşlerimizi spor yaparken izlediğimde gururlanıyorum ve çok mutlu oluyorum. Çünkü zor sporları bile imkan verildiğinde nasıl başarabildiklerini herkese gösterdiler" dedi.
Engellilerin, 'Bize acımayın, bize fırsat verin' sözünü anımsatan Çakacak, "Onun için engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta başarılı olmaları adına elimizden geleni yapmanın gayreti içerisindeyiz. Evde bakım hizmeti gibi çok önemli bir düzenleme devletimiz tarafından hayata geçirildi. Yine engelli kardeşlerimizin gerek kamu kuruluşlarında gerekse özel sektördeki istihdamına yönelik kanuni düzenlemeler yapıldı. Bunların hepsi olmak zorundadır. Çünkü engelliler toplumun birer ferdidir. Onun için biz buradayız" ifadelerini kullandı.
Toplumdaki her bireyin birer engelli adayı olduğuna dikkat çeken Çakacak, "Dolayısıyla normal insanlar da empati yaparak engelli kardeşlerimizin neler yaşadıklarını düşünebilirlerse onların hayatını idame ettirmeleri için çok daha fazla yardımcı olurlar. Ramazan'da sahip olduğumuz güzel hasletleri, sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma duygularını biz sadece Ramazan'da değil, Ramazan'ın haricinde de yaşamayı arzu ediyoruz. Ramazanda yakaladığımız bu toplumsal barışı Ramazan'dan sonra da devam ettirirsek toplum olarak huzuru yakalamış oluruz" diye konuştu.
Vali Çakacak, konuşmasının ardından eşi ile birlikte engellilerin sorun ve taleplerini dinledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet