Skip Navigation Links

Kırıkhan'da Kurtuluş Coşkusu

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin Anavatana katılışının 77. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Kırıkhan'da Kurtuluş Coşkusu

Kırıkhan   A+a-

Geçmiş yılların aksine bu yıl Ramazan ayına denk gelmesi dolayısıyla akşam yapılan etkinlikte belediye tarafından önce iftar yemeği verildi.
Çamlık Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, "Bundan tam 77 yıl önce Türk Askeri Hassa ilçesinden gelerek Kırıkhan'a giriş yaptı ve ebediyen de hem bayrağımızı hem de ezan sesimizi susturmayacak bir şekilde konuşlandı. Kendilerine bir kez daha minnet duyarken, bu kutsal davada hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize saygılar sunuyorum" dedi.
Kırıkhan Kaymakamı Halil Uyumaz ise, "Bu mübarek günde Kırıkhan'ın kurtuluşuna vesile olan ve bu toprakların Anavatana katılmasında emeği olan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize mutlu bir hayat diliyorum" diye konuştu.
Belediye Başkanı Ayhan Yavuz'un Garnizon Komitan Vekili Piyade Binbaşı Mustafa Artuç'a Türk Bayrağı hediye etmesinin ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ile Kırıkhan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün Türk Halk Müziği ekibi gösteriler sundu.
Kutlamalar kapsamında Kırıkhan Kavun Festivalinin 10.'su da gerçekleştirildi. Kavun yetiştiricilği yarışmasında birinciliği Turgut Balcı, ikinciliği Fatih Sarb, üçüncülüğü ise Turgut Ulu ve Bekir Söyler kazandı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet