Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Uyuşturucu Bağımlısı Gençler Hayata Tutunuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Gençlik Merkezi'nde uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak için tedavi gören g

Uyuşturucu Bağımlısı Gençler Hayata Tutunuyor

Sağlık   A+a-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Gençlik Merkezi'nde uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak için tedavi gören gençler hayata yeniden kazandırılıyor.
Madde bağımlısı gençlerin tedavi edilerek yeniden topluma kazandırılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan merkezde tedavilerini tamamlayan çocuklar meslek öğretilerek, işe yerleştiriliyor.
Hayata yeniden kazandırılan çocuklardan 25 yaşındaki Mehmet Atmaca ve 21 yaşındaki Cumali Çelik, merkez tarafından Büyükşehir Beledeyesi bünyesinde hizmet veren İnayet Topcuoğlu Hastanesi'nde işe başladı.
Burada hastalara yardımcı olan Atmaca ve Çelik, kimi zaman diş doktorunun elinin altında çalışırken kimi zamanda yürümekte zorluk çeken hastaları tekerlekli sandalyeyle onların işlemlerini yapmalarına yardımcı oluyor ve kimi zamanda hastanenin temizliğini yapıyorlar.
"BİR ZAMANLAR ZARAR VERDİĞİM TOPLUMA ŞU ANDA HİZMET EDİYORUM"
13 yaşında okulu bıraktıktan sonra uyuşturucuya başladığını anlatan Atmaca, bu süreçte ailesi başta olmak üzere bir çok yakınıyla kötü olduğunu ve hayatından tamamen çıkardığını söyledi.
Sokaklarda yaşadığını ve cezaevine girdiğini belirten Atmaca, "Yaklaşık 3 ay içeride kaldım. Hep arkadaşlarım diyordum, ama orada o kadar zor durumdaydım ki yine ailem geldi. Uyuşturucunun bana verdiği şey uyuşturucu kullanmak ve uyuşturucu arkadaşları" dedi.
Cezaevinden çıktıktan sonra uyuşturucuyu bırakmak istediğini dile getiren Atmaca, kullandıkça bunu durduramamaya başladığını belirterek, çevresine ve kendisine fiziksel zarar vermeye başladığını vurguladı.
Birgün Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Gençlik Merkezi'nde mobil bir ekibin geldiğini, onlarla konuştuktan sonra tedaviyi başladığının altını çizen Atmaca, şöyle devam etti:
"Burası benim için bir umut ışığı oldu. Ama ilk zamanlar ben bu umut ışığının farkında değildim. İlk bir iki ay çok acı çektim uyuşturucu krizinden. Orada terapilerim başladı. Takı dersleri, günlük toplantılar, yüzme, spor dersleri ve daha birçok aktiviteyle kafamdaki tüm kötü düşünceler dağılmaya başladı. Orada uğraştığım herşey beni motife etti. Hayatta birine verebileceğim hiçbir şey yokken orada yaptığım şeylerle herkese bir şeyler vermeye başladım. "
Çalışmaya 2010 yılında başladığını ve ilk zamanlar insanların yüzüne bakamadığını ifade eden Atmaca, geçmişte zarar verdiği insanlara yardımcı olmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.
"İNSANLAR ARTIK BEDDUA DEĞİL DUA EDİYORLAR"
"Gün geçtikçe zarar verdiğim topluma burada hizmet vermeye başladım" diyen Atmaca, "Mesela fizik tedavi hastalarına yardımcı oluyorum, yaşlı teyzeler geldiğinde onlara yardımcı oluyorum bana dua ettiklerinde gerçekten kendimi çok iyi hissediyorum. Çünkü geçmişte insanlar bana her zaman beddua etti, çünkü kimisinin ilaç parasını kimisinin de en kıymetli eşyalarını aldım" diye konuştu.
Yaptığı olumsuzlukları düzeltmek için insanlara hizmet vermeye devam edeceğine işaret eden Atmaca, sokakta daha çok çocuğun olduğunu vurgulayarak, Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Gençlik Merkezi gibi rehabilitasyon merkezlerinin Türkiye'nin her yerinde açılması gerektiğine vurgu yaptı.
Onları ölümden döndürüp tekrardan hayata kazandırılmasına vesile olan herkese teşekkür eden Atmaca, "Düşünün ölecek bir çocuğu tekrardan yetiştirip annesini sapasağlam veriyorsunuz" şeklinde konuştu.
12 yaşında madde kullanmaya başladığını anlatan Çekici de her geçen gün karşısında eriyen annesi sayesinde tedaviye karar verdiğini söyledi.
Herkesin hayatta ikinci bir şansı olduğunu belirten Çekici, "Bizi hayata kazandıran herkese özellikle Oya Bahadır'daki hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde uyuşturucuyu bıraktım. Ailemi tekrardan kazandım. Evlendim ve bir çocuğum var" sözlerini ekledi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş