Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Altın Ateş Kimya İlk Beşyüzde Yerini Aldı..

Finansal kurumlar ve holding şirketleri dışındaki tüm sektörleri kapsayan Fortune 500 Türkiye 2014 araştırmasında

Altın Ateş Kimya İlk Beşyüzde Yerini Aldı..

Ekonomi   A+a-

Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Uğur Ateş’in sahibi olduğu Altın Ateş Kimya satışlarını en çok arttıran şirket sıralamasında Türkiye 6. sı oldu. Ateş elde edilen başarının onur verici olduğunu söyledi.

 

Finansal kurumlar ve holding şirketleri dışındaki tüm sektörleri kapsayan Fortune 500 Türkiye 2014 araştırması 30 haziran 2015 itibariyle açıklandı. Bu yıl ilk beş yüzdeki şirketler sıralamasında toplam ihracatını arttırmakta ve cirosunu yükseltme başarısında üst sıralara taşıma noktasında önemli adımlar atan Altın Ateş Kimya A.Ş dikkatleri üzerine çekti.

 

Türkiye’de satışlarını en çok arttıran şirketler sıralamasında 6. sıraya yükselme başarısını gösteren Altın Ateş Kimya ihracatını en çok arttıran şirketler sıralamasında ise 19. sırada yerini aldı. Toplam ciroda ise ilk beş yüz arasında 457. sırayı alarak Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlayan şirketlerden önde gelenlerden olmayı başaran Altın Ateş Kimya AŞ elde ettiği başarıyı büyütmenin hesaplarını yapıyor.

 

EKONOMİYİ KALKINDIRIYORUZ

Aynı zamanda Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) başkanı olan Altın Ateş Kimya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Ateş Fortune dergisinin yaptığı 2014 Türkiye ilk beş yüz sıralamasında iyi yerlerde bulunmaktan son derece memnun. Toplam Satışlarda 457, ciro artışında 6 ve ihracat artışında ise 19. sırada olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Uğur Ateş 2015 hedeflerinin daha yüksek olduğunu kaydetti. Ekonomiyi kalkındırma noktasında katkı sağladıklarını sözlerine ekleyen Ateş Akdeniz bölgesinden birçok firmanın da ilk beş yüz sıralamasında olmasının son derece önemli olduğunu söyledi. 

EKONOMİNİN ÜZERİNDE PERFORMANS

AKİB Başkanı ve Altın Ateş kimya A.Ş yönetim kurulu başkanı Uğur Ateş Fortune 500 2014 listesine giren şirketlerin toplam net satışının bir önceki yıla göre yüzde 19,55 oranında artarak 791,7 milyar liraya yükseldiği görülüyor. Bunu enflasyondan arındırdığımızda, reel olarak yüzde 12,4’lük bir artış söz konusu. Ayrıca şirketlerin, geçen yıl yüzde 2,9 büyüyen Türkiye ekonomisinin de üzerinde bir performans sağladıklarına dikkat çekti.

 

Listede yer alan şirketlerin net satışlarının sektörel bazda 2013 yılı verilerine göre değişimine bakıldığında ortaya çıkan tablo  ise şöyle: Üretim şirketlerinin net satışları yüzde 7,61 artarak 333,6 milyar lira TL’ye, ticaret şirketlerinin yüzde 33,85 artışla 281,7 milyar TL’ye, hizmet şirketlerinin yüzde 21,73 artışla 128,3 milyar TL’ye, inşaat şirketlerinin ise yüzde 32,17 artışla 47,9 milyar TL’ye yükseldi..

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar