Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dörtyol Kitap Fuarına Hazırlanıyor

'Türkiye Okuyor Dörtyol Okuyor' kampanyası çerçevesinde okullara 30 bin kitap ulaştırmayı amaçlayan Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,

Gündem   A+a-

Dörtyol Kitap Fuarına Hazırlanıyor

Sedat İSKENDEROĞLU / DÖRTYOL

“Türkiye Okuyor Dörtyol Okuyor” kampanyası çerçevesinde okullara 30 bin kitap ulaştırmayı amaçlayan Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hatay Valiliğinin ve Dörtyol Kaymakamlığının teşvikleri, kurum ve kuruluşlardan da aldığı destekle 52500 kitabı okullara dağıtarak hedeflediği rakamın %80 oranında üstüne çıkmayı başardı. Ama görünen o ki, Dörtyol Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ikinci yarı yılın sonunda bu oranı yüzde yüzün üzerine çıkarma düşüncesinde. Sadece kitap dağıtmakla da yetinmeyen Dörtyol Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 26-27-28 ve 29 Ocak 2011 tarihlerinde ilçede bir ilki gerçekleştirerek kitap fuarı açmaya hazırlanıyor. Konu ile ilgili olarak gazetemize bir açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan; “26 Ocak 2011 tarihinden itibaren dört gün sürecek kitap fuarı yapacağız. Bundaki amacımız hem Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün himayelerinde devam eden Türkiye Okuyor kampanyasına destek vermek, hem de tatile girecek çocuklarımıza kitabı tanıtarak gündemlerine almalarını sağlamaktır. Bu fuardan edinecekleri kitapları tatil süresince okumalarını teşvik edeceğiz. Fuarın organizasyon işlerinin yürütülmesi için bir komisyon kurduk. Arkadaşlarımız kitapçıları, kitap işiyle uğraşan tüm esnaflarımızı ziyaret ediyor. Gerek Dörtyol’da, gerekse beldelerdeki arkadaşlarımıza gerektiği kadar stant vereceğiz. Stantlarımız olumsuz hava koşullarına karşı kapalı olarak yapılacak. Bu stantlarda esnaf arkadaşlarımız kitaplarını mümkün olan en ucuz fiyattan satışa sunacaklar. Ayrıca isteyen yazar getirerek bu stantta imza günü de düzenleyebilecek.” dedi.
YEREL YAZARLARIMIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ Mahalli yazarlarımızdan talep gelmesi halinde onlara da İmza Günü düzenlemeleri için stant verilebileceğini belirten Karahan; “Talep gelmesi halinde yerel yazarlarımıza stant verebileceğimiz gibi bu arkadaşlarımız herhangi bir esnafımızla anlaşarak onların standında imza günü de düzenleyebilirler” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar