Skip Navigation Links

Öğretim Üyeleri Ve Öğrenciler Kolları Sıvadı

Mustafa Kemal Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakabilmek amacıyla kolları sıvadı.

Gündem   A+a-

Öğretim Üyeleri Ve Öğrenciler Kolları Sıvadı

Mustafa Kemal Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakabilmek amacıyla kolları sıvadı.

Eğitim Fakültesi’nin İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Bölümü, 3-C ve 3-F sınıfı öğrencileri, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Muammer Yılmaz ve Öğretim Görevlisi Büte Abdulhayaloğlu danışmanlığında, ‘Çevre Düzenlemesi’ ve ‘Temizlik Projeleri’ etkinliği düzenledi.
Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulama Dersi ile ilgili “MKÜ Eğitim Fakültesi Çevre Düzenlemesi Projesi” kapsamında, Fakülte binasının çevresinde, öğrencilere oturabilecekleri bank, çiçeklik, çöp kovası temin ettiler, bahçenin taşlarını topladılar ve daha yeşil bir üniversite için ağaç dikti.
Öğrenciler, “Tanımak İçin Temizleyelim” projesi kapsamında ise yeni nesillere çevre temizlik konusunda bilinç kazandırmak amacıyla fakültenin iç mekân ve çevre temizliklerini yaparak üniversiteye daha çağdaş bir görünüm kazandırmak için destek oldular ve gelecek nesillere yaşanılası bir dünya için temizlik bilinci aşıladı.


Etkinlik kapsamında yapılan konuşmalarda Rektör Hüsnü Salih Güder: “Eğitim Fakültesi İlk Öğretim Bölümünün Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında hazırlamış olduğu bu güzel etkinliğin üniversitemizde öğrencilerimiz arasında çevre duyarlılığının ve bilincinin artırılması, geliştirilmesi, yaşatılması; içinde bulunduğumuz çevre ile ilgili ormancılık haftasında çevrenin korunup kollanması ve milli bir varlık adına sürdürülmesi adına bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu çalışmalarımızın üniversitemizde öğrencilerimizin sosyal sorumluluk sahibi, sosyal bilinç sahibi olarak mezuniyet sonrasında görev alacakları okullarda, resmi kurumlarda bir bilinç olarak yetişmekte olan nesillere aktaracakları güzel bir yaşantı olduğunu düşünüyor, başta hazırlayan ve düzenleyenler olmak üzere Eğitim Fakültesi Dekanlığımıza çok teşekkür ediyorum.”dedi.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aynur Özfırat, “Toplumsal sorumluluk bilinci açısından son derece önemli gördüğümüz bu tür çalışmaların fakültemizde yer almasından son derece memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim. Bu günün bir başlangıç olmasını diliyorum. Daha bilinçli bir topluma doğru adımlarınızı hızlandıran her türlü etkinlikte eğitim fakültesi öğrencilerini görmek istiyoruz.” dedi.

Danışman Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muammer Yılmaz konu ile ilgili olarak düşüncelerini, “Projeyi ilk başlattığımızda öğrencilerimizin projeyi gönülden desteklediklerini gördüm. Proje kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili sponsor bulma konusunda hem esnaf hem de işyerlerinin bu konuda gönüllü olduğunu gördüm. Proje kapsamında şu ana kadar Antakya Esnaf ve İşyerlerinden 2000 YTL destek sözü alındı. Bu nedenle bu çalışmaların yürütülmesinde katkıda bulunan öğrenci ve esnaf ve işyeri sahiplerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Danışman Öğretim Görevlisi Büte Abdulhayaloğlu ise, “Bizler eğitimciyiz. Eğitimci olarak her şeyin çözümünün eğitimden geçtiğini çok iyi biliyoruz. Hepimiz temiz bir fakülteyi temiz bir çevreyi hak ediyoruz. Bu yola çıkarken amacımız Tanıtmak için Temizlemek ve Temizliği Sürekli kılmaktı. Bugün bunu gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz.”dedi.

Etkinlik sonrası, Öğretim elemanları ve öğrenciler kortej halinde Çevre Orman İl Müdürlüğü’nün Kampüste gerçekleştirdiği ağaç dikimi törenine katıldılar.


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet