Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CHP 88. Kuruluş Yılını Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi 88. kuruluş yıldönümü nedeniyle ilçe binasında gerçekleştirilen bayramlaşma töreninin ardından, partililer İskenderun Anıt ala

Gündem   A+a-

 
Cumhuriyet Halk Partisi 88. kuruluş yıldönümü nedeniyle ilçe binasında gerçekleştirilen bayramlaşma töreninin ardından, partililer İskenderun Anıt alanına çelenk koydu.
Törene CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Üçgüllük Belediye Başkanı Bedi Palta, CHP İlçe başkanı İbrahim Çolakoğlu, CHP İskenderun eski ilçe başkanı ve milletvekili aday adayı Nihat Karpuz, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.
Partililer ilk olarak Anıt alanına çelenk sunumunda bulunarak, daha sonra bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal marşını okudular. 8.günhaber Gökhan Gökpınar. Törende açıklamada bulunan CHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Çolakoğlu “Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül 1923 günü kurulmuştur. Bugün kuruluşunun 88. yıldönümüdür. 8.günhaber Gökhan Gökpınar. CHP, Atatürk tarafından, Kurtuluş Savaşını örgütleyen ve yürüten, “Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti”nin devamıdır.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşundan bu güne kadar devam eden, bundan sonra da devam edecek olan iki temel amacı vardır:
Demokrasiyi bütün kurum ve kurallarıyla kurmak,
Toplumu, ekonomik ve sosyal boyutlarıyla geliştirmek, çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmaktır.
Devlet anlayışımızın temelinde, sivil toplum ve müdafa’ı hukuk yapılanması ile egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir ilkesi vardır. 8.günhaber Gökhan Gökpınar. Bu nedenle, CHP’si toplumun siyasetini yapmaktayız. Biz uzlaşma ve dayanışmanın, hoşgörü ve barışın, eşitlik ile özgürlüğün partisiyiz. 8.günhaber Gökhan Gökpınar. Bizim çıkış noktamız toplumdur, halktır. “Hakkı, hukuku, özgürlüğü, emeği, kimliği, kültürü” ile insan vardır.
Demokrasinin öngördüğü yurttaş, kendisini bir aşiretin, bir kabilenin, bir cemaatin, bir inanç grubunun, bir inanç alt kimliğinin parçası, sayma tutsaklığını aşmış olan insandır. 8.günhaber Gökhan Gökpınar. İşte, CHP bu çağdaş ilkenin ödünsüz savunucusudur.
CHP daha nice 9 Eylüllere ulaşacak. 8.günhaber Gökhan Gökpınar. Daha nice 9 Eylüller de gericilikle, yozlaşmayla, yolsuzlukla mücadele ederek halka hizmetine devam edecektir” dedi.
Dudu: “Partimizin sonsuza kadar yaşamasını diliyorum”
Tören sonunda 8.günhaber’e konuşan CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu açıklamasında: “Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül 1923’te, Türkiye Cumhuriyeti’nden 50 gün önce kurulmuştur. Bugün partimizin kuruluşunun 88. kuruluş yılını kutluyoruz. 8.günhaber Gökhan Gökpınar. Ben tüm Cumhuriyet Halk Partililere daha nice yıllar diliyorum, partimizin sonsuza kadar yaşamasını diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkede belli değerlerin tek savunucusudur. Yıkılamayan ve yıkılamayacak olan tek kaledir. Karanlığın savunucuları, bu ülkeyi karanlığa götürmek isteyenler bütün kaleleri yıkabilirler ama asla Cumhuriyet Halk Partisi kalesini asla yıkamayacaklar. Bu ülkede aydın, demokrat, devrimci, ilerici, cumhuriyetçiyim diyen insanların da Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmaktan başka çareleri yoktur. Son yaşanan gelişmeler de bunu açıkça ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar