Skip Navigation Links

Toksoy“15 mahallemizde 90 cami düzenli olarak temizleniyor”

Özerli Mahallesinde 30 yıl önce vatandaşlar tarafından yapılarak ibadete açılan Kuzulu Cami yaklaşık 18 yıldır kaderine terk edilmiş bir haldeydi.

Toksoy“15 mahallemizde 90 cami düzenli olarak temizleniyor”

Dörtyol   A+a-

Dörtyol Belediyesi bir ay önce vatandaşların talebi üzerine yerinde yaptığı incelemenin ardından Camiyi baştan aşağıya yenileyerek Ramazan ayı öncesinde vatandaşların istifadesine sundu.

Cami binasının bakım ve onarım yapıldıktan sonra boyandı. Avlu duvarı çekildi ve parke döşendi. Yeşil alanları çimlendirildi ve çiçeklendirildi. Kadın ve Erkek tuvaletleri yenilendi, yeni bir abdesthane yapılarak vatandaşların istifadesine sunuldu. Önümüzdeki günlerde de lojmanı yapılacak.

Özerli Merkez Camii eski İmamı ve Hatay Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ahmet Benli yaptığı açıklamada; “Kuzulu Camimizin imamı kadrosuzluktan dolayı alındıktan sonra cami tamamen kaderine terk edilmiş bir haldeydi. Dörtyol Belediyesine durumu ilettik. Belediye Meclis Üyesi Kadir Türker ve İlçe Müftümüzle birlikte caminin içini gezdik. Kapı ve pencereleri kırılmış, kutsal kitabımız Kuran-ı Kerimler yerlere saçılmış ve hatta içeride kullanılmış şırıngalarla karşılaştığımızda içimiz sızladı. Dörtyol Belediye Başkanımız Sayın Yaşar Toksoy bey konuya hassasiyet gösterdi. Bahçe duvarını, avlunun parke kaplamasını, bay ve bayan tuvaletleriyle abdesthanesini baştan aşağı yeniledi. Camimizin bakım onarımı, boyası yapıldı. Halıfleks döşendi ve klimaları takıldı. Başkanımız ayrıca ileriki günlerde buraya birde lojman yapılması yönünde talimatları oldu. Kadrosuzluktan dolayı atanama-yan imam yine Dörtyol Belediyemiz tarafından ücreti ödenerek görevlendirildi.        Allah kendisinden razı olsun diyor. Mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Cami cemaatinden Mehmet Sait Dayan ve Hasan Aras’da caminin 20 yıldır atıl bir vaziyette adeta bir harabe olarak, ahlaka aykırı işlerde kullanılmasından rahatsızlık duyduklarını, durumu ilettiklerinde de Dörtyol Belediyesinin hemen müdahale ederek camiyi vatandaşların kullanımına sunmasından büyük bir mutluk duyduklarını belirttiler.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’da; “Milli Mücadelenin Şanlı Şehri Aziz Dörtyollu hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm Misakı Milli Sınırları içinde yaşayan gönül dostlarımızın mübarek ramazan ayını kutluyorum. Hayırlı ramazanlar, hayırlı iftarlar ve hayırlı sahurlar diliyorum. 30 yıl önce Özerli Mahallemizin sakinleri tarafından yapılmış olan Kuzulu Cami 20 yıldır atıl duruma düşmüştü. İbadet yapılan bir alanın böylesine terk edilmişliğini bütün acısıyla gözlemlemiş ve yaşamış olduk.

İlgili birimlerimizin özverili ve gayretli çalışmalarıyla Ramazan ayı öncesi Dörtyol Belediyesi olarak camimizi vatandaşlarımızın tekrar ibadetine açtık. 15 mahallemizde 90 adet camimizin bakım ve onarımları yapıldı. 8 ay öncesinden başlayarak bu 90 camimizin temizlikleri Belediyemiz tarafından düzenli olarak gerçekleştirilmekte. Kuran Kurslarımızın ve okullarımızın tamamının iç ve dış temizlikleri de düzenli olarak yapılmakta.” dedi.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy diğer bir önemli sıkıntıya da parmak basarak; “İlçemizdeki Camilerimizin bir bölümünde imam ve müezzin yokluğu tarafımıza iletildi. Bu işi layıkıyla yapabilecek, işinin ehli, İmam Hatip mezunu arkadaşlarımızı maaşlarını karşılamak kaydıyla görevlendirdik. Şu anda hepsi vatandaşlarımıza hizmet vermekte. Bu konudaki eksiklikleri de başta İlçe Müftülüğümüz olmak üzere ilgili yerlere resmi yazışmalarla bildirdik. Vatandaşlarımızın ibadetlerini özellikle içinde bulunduğumuz bu mübarek ayda gönül rahatlığıyla yapabilmeleri bizim açımızdan önemliydi. BU konuda ilgili yerlerinde gerekli hassasiyeti göstereceğine ve gerekli girişimlerin yapılacağına inanıyor, tüm hemşerilerime en derin saygı ve sevgilerimi sunuyor, aziz ve mübarek ramazan aylarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet