Skip Navigation Links

İskenderun'un 'tarihini' yeniden yazdı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının Temmuz ayı Meclis toplasında özel bir sunum yapan iş adamı Ali Tekten, İskenderun hakkında bu güne kadar 'doğru

Gündem   A+a-

 
 
İskenderun’un “tarihini” yeniden yazdı
 
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının Temmuz ayı Meclis toplasında özel bir sunum yapan iş adamı Ali Tekten, İskenderun hakkında bu güne kadar “doğru bilinen yanlışları” gündeme taşıdı.
Farklı kaynaklardan derlenen bilgi, görüntü, fotoğraf ve röportajların slayt eşliğindeki sunum öncesinde kısa bir konuşma yapan iş adamı Ali Tekten, “İskenderun M.Ö. 333 yılında, Asya seferine çıkmış olan Büyük İskender tarafından kurulmuş. O zaman adı Alexandreia konulmuş. Alexandretta ismi ise haçlılar tarafından verilmiş. İskenderun’un asıl tarihi Atlantis ile başlamış. M.Ö. 1200'lü yıllardan önce Fenikeliler burada “Myriandrus” adıyla bir koloni kurmuşlar. Dolayısıyla İskenderun’un tarihteki adı Myriandrus’tur” dedi.
Hatay’ın ana vatana katılış sürecinin çok detaylı bir şekilde yansıtıldığı slayt gösterisi sonrası, sunumu izleyenler iş adamı Tekten’e gayretlerinden dolayı teşekkür ettiler.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet