Skip Navigation Links

'yeni Türk Ticaret Kanunu Devrim Niteliğindedir'

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Sekreteri Yücel Akdemir, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun

Gündem   A+a-


Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Sekreteri Yücel Akdemir, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun Türk ekonomisi için devrim niteliği taşıdığını söyledi.
Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Sekreteri Yücel Akdemir, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun Türk ekonomisi için devrim niteliği taşıdığını söyledi.

Yücel Akdemir, İskenderun Belediyesi Meclis Salonu’nda İskenderun SMMO 'nun
düzenlediği Yeni Türk Ticaret Kanunu, Genel Sağlık Sigortası ve dönemsel işlemler adı altında düzenlediği seminerde, Yasa çıkmadan önce firmaların şoförler ve çaycıları denetmen olarak gösterdiğini yeni yasayla birlikte bağımsız denetmeliğin formalite olmaktan çıktığını ve bu anlamda dünya standartlarını yakaladıklarını kaydetti.

Türkiye'nin dünyadaki global krizi küçük bir zararla kapattığını dile getiren Akdemir, şöyle konuştu:

"Dünyada global krizler bitmeyecek. İşadamları da siyasetçiler de tedbiri hiçbir zaman elden bırakmaması gerekiyor. Herkesin sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyor. 2012 yılının Temmuz ayında yürürlüğe girecek Türk Ticaret Kanunu, Türkiye için bir tehdit değil, fırsattır. İşletmeler kanunun kurallarına uyduğunda, yükümlülüklerini yerine getirdiğinde pazar payları ve karları artacak ve bu krizlerden en az zararla ya da zarar görmeden çıkacaktır. Bu kanun Türk ekonomi hayatında bir devrimdir. Biz oda olarak üzerimize düşen görevi ve sorumluluğu yerine getirmeye hazırız"
Hatay Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Abdullah Korkmaz ise, Genel Sekreter Yücel Akdemir’ e plaket verdi. Seminere TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir, Hatay Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Abdullah Korkmaz, İskenderun SMMO Başkanı Alaattin Özbülbü, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet