Skip Navigation Links

Engelli Seçmenlere Asansör Engeli

Adana'da Yıldırım Beyazıd İlkokulu'nda oy kullanmaya gelen engelliler, asansör çalışmadığı için zor anlar yaşadı.

Engelli Seçmenlere Asansör Engeli

Gündem   A+a-

Bazı engelliler oy kullanamadan evine dönerken, bazıları da yakınlarının yardımıyla sandıkların bulunduğu sınıflara çıkartıldı.
Türkiye 25. dönem milletvekilini seçmek için sandık başına giderken,Adana'da bazı engelli vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yıldırım Beyazıd İlkokulu'nda oy kullanmaya gelen engelli vatandaşlar asansör çalışmadığı için ya oy kullanmadan geri döndü, ya da yakınlarının sırtında sandığına giderek oy kullanabildi.
Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Ayhan Ada isimli 70 yaşındaki engelli kadın da Yıldırım Beyazıd İlkokulu'na oy kullanmak için geldi. Ada, 3'üncü kattaki oy sandığına gitmek için asansör kullanmak istedi, fakat asansör çalışmadığı için oy kullanacağı salona çıkamadı. Bunun üzerine yakınları sandık görevlisinin kadının yanına gelip oy kullandırmasını istedi ancak kanunen vatandaşın sadece YSK'nın belirlediği yerde oy kullanabileceğini belirterek kadının 3. kata çıkması gerektiğini söyledi. Kadın da 150 kilo ağırlığında olduğu için yakınları tarafından da yukarı çıkartılmayınca oy kullanamadı. Ayhan Ada, "Ben oy kullanmak istiyorum ama 3. kat olduğu için çıkamadım. Asansör de bozuk oy kullanamadım ama kullanmak istiyorum" dedi.
75 yaşında sağ ayağında kireçlenme olan Hansi Şimşek de torunu Serhat Ali Şimşek ile okula geldi ancak o da 3. katta oy kullanacağı için zor anlar yaşadı. Asansör bozuk olduğu için de oy kullanamadı. Serhat Ali Şişmek, görevlilerin bir kaç kişiye sandık başı dışında oy kullandırdığını iddia ederek, kendilerinin de bundan faydalanmak istediğini aksi taktirde ninesinin oy kullanamayacağını belirtti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet