Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Onlar konuştu BİZ YAPTIK…

AK Parti Hatay Milletvekili adayı Mehmet Alğan ilk mahalle toplantısını doğup büyüdüğü Kocatepe ve Yıldırım Tepe mahallesinde yaptı.

Onlar konuştu BİZ YAPTIK…

Politika   A+a-

Coşkulu bir kalabalığa hitap eden Alğan AK Partinin iktidara geldiğinden bu yana Türkiye’de ilerleme konusunda nasıl bir büyüme yaşandığını anlatarak bu istikrarın sürmesi için mahallelilerinden destek istedi.

 

AK Parti Hatay Milletvekili adayı Mehmet Alğan konuşmasında;14 Ağustos 2001’de aydınlığa açık, karanlığa kapalı diyerek, ‘Yeter artık! Söz de, yetki de, karar da milletindir!’ düsturuyla yola çıkan AK Kadroların ve bu kutlu yürüyüşün her daim dimdik yanında duran, her seçimde vefasını, desteğini ve coşkusunu artıran çok kıymetli hemşerilerim, Sevgili İskenderunlu kardeşlerim; Türkiye’de yaşanan değişimi hepimiz biliyoruz. Hatay’da yaşanan değişimi hepimiz biliyoruz. İskenderun’da yaşanan değişimi hepimiz biliyoruz. Çoğunuz benden yaşça büyüksünüz. Eski Türkiye ile Yeni Türkiye arasındaki farkı sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Biz yine de hatırlamayanlar için, unutanlar için, Eski Türkiye’nin nasıl olduğunu anlatan bir gazete bastırdık ve sizlere dağıttık. O gazetede yazılan hiçbir şeyi biz yazmadık. Gazetedeki her şey, o karanlık günlerde yapılan haberlerin, yazılan yazıların bir derlemesi sadece.

 

Hey gidi günler hey !

O günlere bakınca, o manşetleri hatırlayınca neyi görüyoruz peki?

Maaşları ödenemeyen memur ve işçileri...

Parası olmadığı için hastane köşelerinde rehin tutulan anneleri, babaları, yaşlıları, yeni doğmuş çocukları...

Maaş alamadığı için elinde silahıyla eylem yapan polisleri...

Cumhurbaşkanının Başbakana anayasa fırlattığı, halkın da başbakana yazarkasa fırlattığı günleri...

Milletin oyuyla iktidara gelmiş bir hükümetin Sincan’da yürütülen tanklarla alaşağı edildiği, bugün Cumhurbaşkanına ¨diktatör diyecek kadar özgür olan merkez medyanın da darbeye küstahça alkış tuttuğu günler...

 

O günleri de darbecileri de milleti üç kuruşa mahkûm edenleri de IMF kapılarında dilenenleri de milletin diniyle diliyle uğraşanları da unutmadık, unutmayacağız. Unutursak kalbimiz kurusun.

 

AK Parti Hatay Milletvekili adayı Mehmet Alğan; Eskiden hastane yoktu hastane. Hastalanan vatandaşımızı iyileştirmeyi bırakın, o hastanelerde sağlam adam hasta olurdu. Ama şimdi sağlık konusunda Avrupa’dan bile ileriyiz. İskenderun’a 250 yatak kapasiteli, modern, çağdaş bir hastane yaptık. Şimdi de İskenderun Devlet Hastanesi’ne 350 yataklı bir ek bina yapacağız inşallah.  Artık vatandaşın hastaneye gitmesine de gerek kalmadı. Aile hekimi hastanın evine geliyor, sizin ayağınıza geliyor. Hatay genelinde 23 tane yeni sağlık ocağı yapıldı. İstediğiniz hastaneye gidip tedavi oluyor, istediğiniz eczaneden gidip ilacınızı alıyorsunuz. Yaşı biraz büyük olup da ilaç kuyruğunda beklemeyeniniz var mı?

 

AK Parti’nin başarısı, ülkenin zenginliğini tüm vatandaşlarımıza paylaştırmasıdır. Televizyonda gördüğünüz büyüme rakamları, direkt olarak sizin hayatınıza da yansıyor. Eskiden olsa bu hastaneler yapılabilir miydi, bu hizmetler gerçekleştirilebilir miydi?

 

Hatay’da eğitime yapılan yardım 1 milyar lira, yani 1 katrilyon! 1 Milyar lira ne demek biliyor musunuz? Koalisyon dönemlerinde bunlar 1 milyar lira için hem ülkenin yarısını verirlerdi, bir de üstüne el etek öperlerdi. Ama biz 1 katrilyonu sadece Hatay’ın eğitimi için harcadık.

 

Okul sayısı arttı, kalabalık sınıflar eski Türkiye’de kaldı. Hem de öyle kara tahtalı sıralı sınıflar değil artık. Akıllı tahtalar var artık akıllı tahtalar. Hatay’da 1360 tane akıllı tahta var. 16 bin tane tablet bilgisayar dağıttık öğrencilerimize.

Ders kitapları ücretsiz oldu, çoluğu çocuğu okuyan vatandaşlarımızın omuzlarından büyük bir yük kalktı. Halk rahat bir nefes aldı. 2003’ten beri annelerimizin hesabına her ay, erkek çocuklar için 50, kız çocuklar için 60 lira yatırıyoruz.

 

Hatay’da bölünmüş yol sadece 150 kilometreydi. AK Parti iktidarı bunu 3 katına çıkardı, 80 yılda yapılanın 3 katını biz yaptık biz, hem de 12 senede.

 

Uçaklar neydi, sosyetenin malıydı. Bu memleketin adamı öyle kolay kolay binemezdi uçağa. Peki biz ne yaptık? Uçağı sosyete aracı olmaktan çıkardık. Bu memleketin evlatları da artık uçağa biniyor. Biz geldiğimizde Hatay’da 162 bin kişi uçağa biniyordu, şimdi Hatay’daki havayolu yolcu sayısı 1.104.000. Bir milyonun üzerine çıktı değerli hemşehrilerim.

 

SSK kuyrukları mazide kaldı.

Bizim vatandaşlarımız artık kıymetli, bizim vatandaşlarımızın sağlığı artık kıymetli. Bizim iktidarımız döneminde Türkiye’de bir sağlık devrimi yaşandı. SSK kuyrukları, ilaç kuyrukları, hiçbiri yok artık. Biz, sağlık bütçesini 5.9 katına çıkardık. Yılda, sağlığa 81 milyar dolar harcıyoruz. Eğitime bütçeden ayrılan payı iki katına, yüzde 19’a çıkardık. Peki nereden geliyor bu değirmenin suyu? Faiz lobisine akan muslukları milletimize yönlendirdik. AK Parti döneminde faize gitmeyen para, 602 milyar dolar. Biz olmasak bu 602 milyar dolar milletin değil, baronların cebine girecekti. Milletin hakkını faiz lobisine yedirmedik.

 

Gerçek milliyetçilik, ekonomide olduğu gibi, savunma sanayiinde de ilerlemek, vatana millete hizmet etmektir. Gerçek milliyetçilik, köprüler inşa ederek şehirleri, bölgeleri birbirine bağlamaktır. Amanos Tüneli’yle Güneydoğu Sanayisini Akdeniz’e açmaktır. Limanımızı, İskenderun Limanı’nı hakettiği itibara kavuşturmak, dünyanın en işlek limanlarından biri haline getirmek, İskenderun’u Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı yapmaktır gerçek milliyetçilik.

 

Amanos Tüneli’nin şehrimize kazandıracaklarının farkındasınız değil mi? Tüm Doğu’nun, Güneydoğunun ihracatı, bizim şehrimiz üzerinden dünyaya dağıtılacak. Bunun şehrimizin refahını ne kadar yükselteceğini biliyorsunuz değil mi?

 

Tepe mahallelerinin sesi olacağım.

Ben İskenderun’da büyüdüm, burada okudum; bu şehrin sokaklarında, tepe mahallelerinde, sahilinde dolaştım, içinizde yetiştim ve içinizden biriyim. Sizlerin taleplerini, beklentilerini biliyorum ve bunların çok iyi farkındayım. Seçimden sonra da sizleri unutmayacağıma, her zaman emrinizde olacağıma, taleplerinizin ve sorunlarınızın takipçisi ve destekçisi olacağıma, burada bulunan tüm hemşerilerimizin huzurunda söz veriyorum.

 

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da elele, omuz omuza, gönül gönüle vererek; 7 Haziran günü, tek başına, AK Parti iktidarını şimdiden milletimize müjdeliyor, hepinize, katılımınızdan, desteklerinizden, fedakârlıklarınızdan ötürü şükranlarımı sunuyor; sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun. İfadelerini kullandı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
erdoğan cüneyt 27 Mayıs 2015 Çarşamba
sizler yaparsınız onlarda faydalanır. ama yine de konuşurlar
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş