Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTÜ Rektör Adayı Yılmaz'ın Payas ve Dörtyol Ziyaretleri

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve İSTÜ Kurucu Rektör Adayı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, Payas ve Dörtyol'da

İSTÜ Rektör Adayı Yılmaz'ın Payas ve Dörtyol Ziyaretleri

Eğitim   A+a-

bir takım ziyaretler gerçekleştirdi. Prof. Dr. Yılmaz'ın ziyaretlerine Aile ve Sosyal Politikalar Eski Müşaviri Mevlüt Aydın da refakat etti. Yılmaz sırasıyla Payas Ak Parti İlçe Teşkilatını, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasını, Dörtyol Kaymakamlığını, Dörtyol Ak Parti İlçe Teşkilatını ve Dörtyol Belediye Başkanını ziyaret etti. Aksaray Üniversitesinde edindiği idari ve akademik tecrübeyle kendi memleketine hizmet vermeye niyet ettiğini söyleyen Yılmaz, uğradığı ortamlarda İskenderun Teknik Üniversitesine Kurucu Rektör Adayı olduğunu söyleyerek, hemşehrilerinden destek talep etti. Yeni kurulan bir üniversitenin kurumsal kimliğini kazanana kadar yoğun çalışılmasının, bölge halkının ve sanayicilerin beklentilerine, sürdürülebilir, istihdam edilebilir ve işbirliğine açık bir üniversite anlayışına dair pratik öngörüler geliştirilmesinin zaruretini dile getiren Prof. Dr. Yılmaz, yönetim organizasyonu ve proje eksenli çalışma anlayışıyla, İSTÜ'nün bölgede kurumlar arası birletirici bir rol üstlenebileceğini söyledi. Üniversitenin ortamıyla birlikte değişim kabiliyetine sahip bir CEO prensibiyle yönetilmesine dikkati çeken Yılmaz, bölgemizin sosyo-kültürel çeşitlilik ve ticari anlamda gıpta edilecek bir zenginliğe sahip olduğunu ve bu zenginliğin üniversite ile perçinleneceğini, taçlanacağını söyledi. Payas'ta ortaokuldan arkadaşı ve ilçe teşkilat başkanı olan Cihangir Yıldırım, Yılmaz'ın adaylık girişimini memnuniyetle karşıladığını ve desteklediğini belirtti. 

 

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasındaki ziyarette Oda Başkanı Cemal Talay, Meclis Genel Sekreteri Ahmet Yiğit, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ercan Yıldırım, Mehmet Ertunç, Ahmet Karapür hazır bulundular. Başkan Talay, bu topraklardan yetişen bir ismin İSTÜ'ye rektör adayı olmasından ve odalarına yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Prof. Dr. Yılmaz'a başarılar diledi. Başkan Talay ilçedeki sanayi yatırımları, ticari gelişmeleri anlatarak, İSTÜ'nün bölgeye bir ivme getireceğini, bu bakımdan hemşehrisi Dekan Yılmaz’a desteğinin tam olduğunu söyledi. 

Dörtyol Kaymakamlığına olan ziyarette Kaymakam Recep Soytürk, tanışmaktan ve ziyaretlerinden memnun olduğunu belirterek, İSTÜ rektör adayı Prof. Dr. Yılmaz'a başarılar diledi. 

Dörtyol İlçe Teşkilatı Başkanı emekli muarif müfettişi Hasan Özel ile görüşmede, Başkan Özel, Dörtyol'daki gelişmeler hakkında bilgi vererek, Dekan Yılmaz'a adaylığının hayırlı olmasını diledi. Dekan Yılmaz, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ile işadamı ve liseden dönem arkadaşı olan Baştuğ Metalurji Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ’un ofisinde görüştü. Başkan Toksoy, görüşmeden memnuniyetini ifade ederek, İSTÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz'a başarılar diledi.

Dekan Yılmaz, son olarak Payas'ta farklı fikirlerden oluşan akiller grubunun davetine iştirak etti ve bölgede yapılabilecek sosyal ve kültürel hizmetlerden bahsedildi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş