Skip Navigation Links

İTSO’da Ahmet Erdoğan Gerginliği…

İTSO''da bir süre önce Meclis Başkanlığı’nca üyelikten düşürülüp, mahkeme kararıyla geri dönen üyelerle ilgili gündem dışı konuşma toplantıyı gerdi.

İTSO’da Ahmet Erdoğan Gerginliği…Web
TV

Ekonomi   A+a-

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Mayıs ayı toplantısı için üyeler Servet Ugutmen Başkanlığında toplandı. İTSO Meclisi oturumunda gündem dışı söz alarak mahkeme kararıyla üyeliğe dönüşün izahını yapan ve mevcut yönetimle kararlarını eleştiren Ahmet Erdoğan’ın konuşması uzun sürünce tepkilere neden oldu.

 

      İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, gündem dışı konuşmaların bir standarda getirilmesiyle ilgili karar alınmasını önererek “Gündemden önce konuşulacaksa, biz kural haline getirelim, gündemden önce gündem dışı konuşmak isteyen arkadaşımız konuşmasını yapsın, bunun da bir süresi olsun. Ben bir saat konuşurum, bir saat bekler misiniz?” dedi.

 

      İTSO Meclis üyeliğinden ihraç ve geriye dönüşüyle ilgili konuyla ilgili izahat yapan Ahmet Erdoğan “Meclis Başkanı tarafından yetkisi olmadığı halde, tarafımıza bir tebligat geldi. Görevlerimizden düşürüldüğümüze dair, Hatay İdari Mahkemesine yürütmeyi durdura konusunda dava açtık. Mahkeme kararıyla da geri üyeliğe döndük” diye konuştu.

 

      Erdoğan’ın konuşması diğer üyelerle karşılıklı sözlü tartışmaya dönüşünce üslupları da sertleştirdi. Biranda gerilen ortamda üyeler ayağa kalkarak kimileri gerilen ortamı yumuşatmaya çalıştı ama meclis başkanı oturuma beş dakika ara verdi.

 

      Salondan çıkan üyeler sözlü düellosu koridorlarda devam etti. Yüksek sesle bağırarak konuşmalar tartışmalar yine birbirleri ile araya girenlerin sakinleştirmesi uzaklaştırması ile ortam yumuşadı.

 

      ‘ETEK GİYDİRME’ SÖZÜ İTİŞ KAKIŞA NEDEN OLDU

      Kısa bir ara sonrası tekrar meclis üyeleri salona girerek kaldığı yerden oturum devam etmeye başladı. Bu sırada kürsüde konuşmasına tekrar başlayan Ahmet Erdoğan, bakanlığa yönetim kurluna el çektirilmesi için yasal müracaatta bulunduğunu açıklayarak “Hani ya biz birazda kızmıştık ya etek giydireceğiz falan dedik, Sanem hanım kusura bakmayın eteğinizde getirecektik ama unuttum. Eteğinizi size ve arkadaşlarınıza getireceğim uygun bir zamanda beden ölçüleri yoktu” sözleri tepkilere neden oldu.

 

      Ticaret Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Erdoğan’a doğru konuşması ve “Etek metek deyip durma! Kime etek giydireceksin?” şeklinde sert tepki gösterdi. Meclis toplantısındaki diğer meclis üyeleri de seslerini yükseltmesiyle başlayan tartışmalar ortamı iyice gerdi. Sözlü tartışmaların ayyuka çıktığı anda meclis üyeleri tartışmaya girenleri birbirinden uzaklaştırarak salondan çıktılar. İtişme kalkışmanın gözlendiği oturum başka bir güne ertelendi.

İTSO’da Ahmet Erdoğan Gerginliği… videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet