Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz, şeffaf belediyecilikte örnek

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bir yıllık değerlendirme toplantısında ilçede yaşanan değişimi gazetecilere yerinde gösterdi

Arsuz, şeffaf belediyecilikte örnekWeb
TV

Arsuz   A+a-

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, düzenlediği bir yıllık değerlendirme toplantısında basın mensuplarına yapılan çalışmaların yanı sıra Arsuz’u daha ileriye taşıyacak olan projelerini anlattı. Gümüş Otel’de gazetecilerle gerçekleşen buluşmada 14 aylık görev süresi içerisinde ilçedeki birçok değişikliği ve yeniliği sunumla aktaran Başkan Culha, teknik olarak 4 yılda yapılacak olan hizmetlerin stratejisini de masaya yatırdı. Değerlendirme toplantısının ardından gazetecilerle inceleme gezisine çıkan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Sahil Düzenleme Projesi, Kent Meydanı Düzenlemesi, Karaağaç ve Arsuz merkezde yapılacak olan semt pazarları, Konacık – Höyük ve Avcılarsuyu’nda yapılan asfalt çalışmaları, Höyük Köprüsü, Çöp Aktarma Merkezi, menfez ve köprü çalışmaları gibi 30 Mart 2014’ten, 30 Mart 2015 yılına kadar geçen süreçte ilçede yaşanan değişimleri bizzat yerinde gösterdi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın gerçekleştirdiği bir yıllık hizmet çalışmalarının değerlendiği toplantıda öne çıkan önemli satırbaşları şöyle:

“Arsuz Belediyesi’nde sistem değişti”

Belediyemiz kurumsal bir kimlik kazandı. Tabii ki sistem değişikliği bazılarına sıkıntı yarattı, ama kimse kusura bakmasın. İlçe belediyesi eski konseptle yönetilemezdi. Arsuz’u şehir konseptiyle yöneteceğiz. Sürekli olarak sivil toplum örgütleriyle, meslek odalarıyla ve bilim adamlarıyla istişare halinde hareket ediyoruz. Kent konseyimiz yapılandırılmasını tamamladı. Bundan kent konseyimizin getirecekleri projelere de ağırlık vereceğiz. Bunun yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışıyla sanatsal ve kültürel etkinlikler yaptık. Bu tür etkinlikler artan bir ivmeyle devam edecek.

“Yerel basının desteğine teşekkür ederim”

Ben öncelikle siz değerli gazeteci dostlarıma seçildiğim günden beri bana ve belediyeme karşı göstermiş olduğunuz teveccüh ve destekten dolayı teşekkür ediyorum. Zaten burada bulunan arkadaşların büyük çoğunluğu benim kadim dostumdur. Ben bu camiaya yabancı değilim. Yaklaşık yirmi yıldır sizinle beraberim. Benim sizlere bakış açım sürekli samimi ve dostanedir. Bundan hiçbir zaman kuşkunuz olmasın. Herhangi bir sorunuz ve sıkıntınız olduğu zaman kapım açıktır. Biz şeffaf bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Gizli kapaklı iş yapmıyoruz. Vicdanen müsterihiz, verilmeyecek hesabımız yoktur. Sizlerin desteğiyle de bu ilçede daha çok iş yapacağız. Arsuz; sıradan bir ilçe değil, hepimizi ilgilendirdiği gibi çevre illerimizi ve birçok ülke insanını da ilgilendirmektedir. Dolayısıyla hepimizin bu şehrin hakkettiği yere gelmesi için gereğini yapması lazım. Ben yapıyorum, sizler de bana vereceğiniz destekle beni daha da güçlü kılmış olacaksınız.

Arsuz’a iki yeni köprü

Madenli Mahallesi’ne ü, Derekuyu Mahallesine bir,  Bey Mahallesine bir, Hacıahmetli Mahallesine bir, Hacıahmetli Mahallesi ve Höyük Mahallesi arasına bir adet menfez yaptık. Ulaşım ağını zenginleştirmek amacı ile alternatif yol kapsamında Madenli ve Üçgüllük Mahallelerini birbirine bağlayan Zilli Nehri üzerinde 16 metre genişliğinde ve 75 metre uzunluğunda geçiş köprüsü projesi ile Arsuz Nehri üzerinde, yazın yoğun trafik nedeniyle Arsuz trafiğini rahatlatma amacıyla 20 metre genişliğinde ve 60 metre uzunluğunda ikinci köprü belediyemiz ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte projelendirilerek yapımı için ihaleye sunulmaya hazır hale getirilmiştir. Yaşadığımız sel felaketleri sonucunda yıkılan eski Hüyük Köprüsü’nün yerine daha modern ve ihtiyaçlara daha geniş çapta cevap verecek olan, 9 metre genişliğinde ve 24 metre uzunluğunda yeni Hüyük Köprüsü’nün temeli atılarak yapımına başlanmıştır.

Asfalt çalışmaları tam gaz

Yıl içerisinde Karaağaç ve Nardüzü Mahallelerimizde yaklaşık 2040 ton, Madenli Mahallemizde yaklaşık 1200 ton, Üçgüllük Mahallemizde yaklaşık 1100 ton, Akçalı Mahallemizde yaklaşık 1350 ton,  Gökmeydan Mahallemizde özellikle yazlık sitelerin bulunduğu yollarda yaklaşık 1250 ton, Gözcüler ve Uluçınar Mahallelerimizde yaklaşık 2200 ton asfalt kullanılmıştır. Ayrıca Büyükşehir belediyemizin yapmış olduğu asfalt ihalesi ile 35 bin ton beton asfalt ile ilçemizde Hüyük, Avcılarsuyu, Arpagedik ve Konacık’ta 22 km. yol asfaltlanmıştır.

Parke onarımı hız kazandı

Nardüzü Mahallesinde parke olan yollarda çökme ve bozulma oluşan alanlar sökülerek, yeniden düzenlenmiştir. Bey Mahallesi, Su Deposu Yanı Ana Sokak 600 m2 8’lik kilitli beton parke taş ve 70 mt/tül bordür ile döşenmiştir. Arsuz-Uluçınar Mahallemizde parke olan ana yolda oluşan çökmeler yeniden onarılmıştır. Madenli Mahallemizde parke olan ana yolda oluşan çökmeler sökülerek yeniden düzenlenmiştir. Yaz sezonu başlamadan tüm ilçe sahil kesimimizde bulunan halk plajlarımızın genel bakımları yapılarak halkın kullanabileceği duruma getirilmiştir. İlçemiz sınırları içinde kalan park ve bahçelerin ot temizliği, bakım ve onarım işleri düzenli olarak yapılmaktadır.

Çöp aktarma tesisinde sona doğru

İlçemizi vahşi depolamadan kurtarma amaçlı, çöpleri insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde biriktirmeden transfer edecek olan Akçalı Mahallesindeki Çöp Transfer Merkezi inşaatımız tüm hızıyla devam etmektedir. İlçemizin en büyük sorunu olan vahşi depolama çöp aktarma tesisiyle çöpler ilkel teknoloji yerine, çağın gerektirdiği koşullarda tırlarla Hatay Büyükşehir Belediyesi Bertaraf Tesisi’ne taşınacak. Yapımı son hızla devam eden tesisimizin açılışını ilerleyen günlerde birlikte yapacağız.

Arsuz’a Kent Meydanı

İlçemiz 70 km. sahil şeridine sahip olup, turizme yönelik yatırımlarla ilgili olarak ilçemizin de tanıtımına katkısı olacağını düşündüğümüz Arsuz Kent Meydanı Peyzaj Projesi tarafımızca tamamlanmış olup  Hatay Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’na teslim edilmiştir. Tarihi ve kültürel yapının korunup turizme kazandırılması, alternatif turizm potansiyelinin hayata geçirilerek turizmin çeşitlendirilmesi ile birlikte bölgemize gelen turist sayısının ve konaklama sürelerinin arttırılarak bölgemizin cazibe merkezi haline dönüştürülmesine katkı sağlayacak Kent Meydanı Peyzaj projemiz bu amaca hizmet edecektir. Kent Meydanı Projemiz eski fuar alanı yerinde hayata geçirilecektir.

15 binaya yıkım kararı

01.04.2014 – 30.04.2015 tarihleri arasında Yapı Ruhsat Formu ve Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlenebilmesi için 502 Adet, adresleri Ulusal Adres Veri Tabanında hatalı ya da eksik kayıtlı olan binalarla ilgili güncellemelerin yapılması için 92 adet, kaydı olmayan binaların sistemde oluşturulması için 39 Adet olmak üzere toplam 633 numarataj işlemi yapılmıştır. Kaçak ve ruhsata aykırı olarak yapılan inşaatlarla ilgili 3194 sayılı İmar Kanununun 42. Maddesine göre 45 Binaya para cezası, 32. Maddesi gereğince de yasal hale getirilmeyen 15 bina için yıkım kararı alındı. 6360 sayılı Büyükşehir Belediye Yasası ile adreslerde meydana gelen değişikliklerin ilgili kurumlara ibraz edilmek üzere işyerlerinin güncel adreslerini gösterir 41 Adet  Belge düzenlendi. Elektrik aboneliği talebinde bulunan vatandaşlardan, 3194 sayılı İmar Kanununun 27. Maddesi ve 6360 sayılı Büyük Şehir Belediye Kanununun geçici 1. Maddesinin 14. Fıkrası kapsamına giren 64 Binaya Elektrik Aboneliği almalarında Kurumumuzca bir sakınca olmadığı hususunda yazıları verildi.   İmar Müdürlüğümüz, 01.04.2014  ile  30.04.2015 tarihleri arasında  221 adet Yapı Kullanma İzin belgesi düzenlenmiş ve 1085 adet İnşaat’ın yerine gidilerek Seviye Kontrolünü yapmıştır.

Bir yılda 716 nikah

Yazı İşleri Müdürlüğümüz, 01.04.2014– 31.04.2015 tarihleri arasında toplam 716 adet nikah kıymış ve evlenme cüzdanlarını anında verilerek, ilgili Nüfus Müdürlüklerine bildirmiştir. Belediye Meclisimiz 01.04.2014 – 30.04.2015 tarihleri arasında toplam 22 Meclis Toplantısı ve 8adet komisyon toplantısı yapmış olup, bu toplantılarda toplam 82 adet karar almıştır.     Bu kararlar zaman geçirilmeden yazılarak, bir üst yazı eşliğinde gereği yapılmak üzere Kaymakamlık  makamına ve ilgili diğer birimlere gönderilmiştir.”

Arsuz, şeffaf belediyecilikte örnek videosunu izlemek için tıklayın.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar