Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Suriye'ye Ait Hava Aracının Düşürülmesi, Hatay'ın Yayladağı İlçesinden Görü

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının, angajman kurallarını ihlal ederek Türkiye sınırına yaklaşan Suriye'ye ait hava aracını vurarak düşürmes

Suriye'ye Ait Hava Aracının Düşürülmesi, Hatay'ın Yayladağı İlçesinden Görü

Hatay   A+a-


Uğur Delioğlu isimli çiftçi, "Sınır bölgesinde insansız hava aracına veya helikopter sesine bezeyen bir ses duyduk. Sesin geldiği yere dönüp baktık. Göremedik. Sonra bizim uçak geldi. Üzerimizde üç defa döndü ve üçüncü de ateş etti ondan sonra bir patlama sesi duyduk. Ondan sonrası da görmedik. Suriye tarafına baktık ama oradan gelen aracı göremedik. Ama Türk uçağının ateş ettiğini gördük" dedi.
Yoncakaya Mahallesi'nde bulunan zeytin bahçelerinde çalışırken, Suriye tarafından bir hava aracının sesini duyduklarını belirten Murat Delioğlu, "Bahçemizde çalışıyorduk. Dinlenme esnasında saat 13.35 sıralarıydı. Sesin bir jet sesi olmadığı belliydi. Normal uçağın sesine benziyordu. Baktık göremedik. 2-3 dakika boyunca bu sesi duyduk. Birkaç dakika sonra da bizim Türk uçağı belirdi. Üzerimizde yaklaşık 3 tur döndü. Üçüncü turun sonunda duman çıktı ve ses geldi. Biz bomba attığını düşündük. İki ayrı yerde attı ve ondan sonra da gitti. Karşı tarafta duman görmedik" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar