Skip Navigation Links

Şeyh Mahmut Reyhani Dualarla Anıldı

Geçtiğimiz hafta vefatıyla büyük üzüntüye neden olan Alevi İnanç Önderi Şeyh Mahmut Reyhani’nin ruhuna hatm-ı Kur’an-ı Kerim okundu.

Şeyh Mahmut Reyhani Dualarla AnıldıWeb
TV

Yaşam   A+a-

95 yaşında vefat eden Alevi İnanç Önderleri Başkanı Şeyh Mahmut Reyhani’nin aramızdan ayrılışının yedinci günü nedeniyle İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) Kültür Merkezi’nde hatm-ı Kur’an-ı Kerim okundu.

AKAD yönetim kurulu ev sahipliğinde gerçekleşen Hatm-ı Kur’an-ı Kerim törenine yüzlerce kişi katıldı.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu, AK Parti Hatay Milletvekili Adayı Mehmet Alğan, Anadolu Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Adayı Ayhan Kara, İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, kurum ve kuruluşların başkan ve yöneticileri, inanç ve kanaat önderleri başta olmak üzere yüzlerce kişinin katıldığı hatm-ı Kur’an-ı Kerim töreninde, dualar Şeyh Mahmut Reyhani için okundu.

Okunan Kur’an-ı Kerim sırasında dikkat çeken ise Şeyh Lokman Şanlı’nın 12 yaşındaki oğlu Ali Şanlı oldu. 7 yaşından bu yana Kur’an-ı Kerim okuduğu ve bir çok süreyi ezbere bildiği öğrenilen Ali Şanlı, hafızlık yolunda başarılı bir şekilde ilerlerken, güzel sesi ve yorumuyla herkesi kendine hayran bıraktı. Hafız adayı 12 yaşındaki Ali Şanlı, AKAD’ın açtığı Kur’an-ı Kerim kursunda amcası Şeyh Hüseyin Şanlı ve babası Şeyh Lokman Şanlı’dan aldığı eğitimle yetişiyor.

Hatm-ı Kur’an-ı Kerim tilaveti sırasında tüm vatandaşlara Yasin-i Şerif kitapçığı dağıtıldı.

Yasin-i Şerif kitapçığının Arsuz ilçesi Nardüzü Mahallesi’nde inşaatı devam eden Altın Vadi Recidanse projesini yapan Canpolat İnşaat’ın Sahibi Ümmet Canpolat tarafından dağıtıldığı öğrenildi. Dağıtılan Yasin-i Şerif kitapçığını inceleyen vatandaşların memnuniyeti ise yüzlerinden okundu.

Biz de 8. Gün Haber Web Tv olarak Şeyh Mahmut Reyhani’ye Allah’tan rahmet, ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Şeyh Mahmut Reyhani Dualarla Anıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet