Skip Navigation Links

İGEV'in Alman Konukları İskenderun'a Hayran Kaldı..

İskenderun Güney Eğitim Vakfı'nın (İGEV) konuğu olarak Almanya'nın Osnaburg şehrinden kentimize gelen Wir in Atter Dernek Başkan ve yönetimi, İskender

Gündem   A+a-



İGEV’in Alman Konukları İskenderun’a Hayran Kaldı..
 
İskenderun Güney Eğitim Vakfı’nın (İGEV) konuğu olarak Almanya’nın Osnaburg şehrinden kentimize gelen Wir in Atter Dernek Başkan ve yönetimi, İskenderun’a hayran kaldılar.
İskenderun Güney Eğitim Vakfı Başkanı Şefik Uyar, geçmiş dönem başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve eğitim gönüllüleri tarafından ağırlanan Wir in Atter Derneği yönetimi, ilk gün vakıf binasında yöre mutfağının en güzel örneklerinden bir menüyle karşılandı.
Çok neşeli ve samimi bir ortamda gerçekleşen ilk tanışma ve kaynaşmanın ardından yemek faslına geçildi.
Wir in Atter Derneği yönetimi, yöre mutfağının en güzel örneklerinden oluşan menüye hayran kaldılar.
İGEV Yönetimi ve eğitim gönüllülerinden oluşan grup, Wir in Atter Derneği yönetimini Müftüler Piknik alanında mangal partisinde ağırladı. Yayla havasında kebapları yiyen ve davul zurna eşliğinde eğlenen Wir in Atter Derneği üyeleri, İskenderun Belediyesi Musıki Derneği Korosu Şefi Murat Bulut’un keman ve Türk Sanat Müziği ziyafetiyle de ayrıca keyiflendiler.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve İskenderun Gazeteciler Cemiyeti başkanı Şehmus Aslan’a İGEV Başkanı Şefik Uyar ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyarette bulunan Wir in Atter Derneği yönetimi, faaliyet alanları hakkında bilgiler verdiler.
 
 
İskenderun Güney Eğitim Vakfı’nın konuklarını ağırlayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek:
İnsanlar Birleşince Dünya Birleşir
 
İskenderun Güney Eğitim Vakfı’nın (İGEV) konuğu olarak Almanya’nın Osnaburg şehrinden kentimize gelen Wir in Atter Dernek Başkan ve yönetimi, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i ziyaret etti.
Yönetim Kurulu üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette konuşan İskenderun Güney Eğitim Vakfı Başkanı Şefik Uyar, geçen yıl Mart ayında İGEV olarak kendilerinin Osnabur’u ziyaret ettiklerini, bu yıl da konuk derneğin davet üzerine İskenderun’a geldiğini söyledi.
Osnaburg’un dünya barış kenti olduğunu belirten İGEV Başkanı Şefik Uyar, “Konuklarımızla Soğukoluk yaylasında piknik yaptık, kaynaştık. Kaynaşma açısından güzel ortam vardı” dedi.
Çalışmalarla ilgili bilgi vermek amacıyla Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i ziyaret ettiklerini belirten İGEV Başkanı Şefik Uyar, “Antakya’nın tarihi yerlerini gezdireceğiz, kültürümüzü tanıtacağız. Örf adetlerimizi anlatmaya çalışacağız. Dernek yöneticileri beş gün konuk olacaklar” diye konuştu.
Wir in Atter Dernek Başkanı Jüngen Lamping de yaptığı konuşmasında, dernek olarak ilk defa bu vesileyle Türkiye’ye geldiklerini belirterek, “Misafirperverliğin, candanlığın tadını çıkarıyoruz. Çok hoş karşılandık. Mutluyuz” dedi.
 
‘Gözgöze diyaloğun yerini hiçbir şey tutmaz’
Dünyanın en çok diyaloğa ihtiyacı olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bu anlamda bu ziyaretin çok önemli olduğunu söyledi.
Teknolojinin ve iletişimin çok hızlı geliştiğini, ulaşımın çok hızlı olduğunu, dünyanın küresel bir köy gibi küçülmüş olmasına rağmen, insanların giderek yalnızlaştığını vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Göz göze diyaloğun yerini hiçbir şey tutmaz” dedi.
Kenya’da, Somali’de insanların aç ve susuz olduğunu, açlık milyarlarla gösterilirken, refahtaki insanların milyonlarla gösterildiğini ifade eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, kentimizde Somali’deki dramı gösteren fotoğraf sergsi açıldığını söyledi.
Almanya’da da zengin ve fakir arasındaki makasın çok açıldığının görüldüğünü belirten Wir in Atter Dernek Başkanı Jüngen Lamping, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in düşüncelerine katıldığını ifade etti.
Wir in Atter Dernek Başkanı Jüngen Lamping, “Birbirimizi daha iyi tanırsak, daha iyi anlayabileceğimizi ve birbirimizden birçok şey öğrenebileceğimizi düşünüyorum. Özellikle İskenderun’da bir çok kültürden insanın yüz yıllardır barış içinde yan yana yaşadığı için bize büyük bir örnek olacağını düşünüyorum. Dernekler arası diyaloğumuz da diğer derneklere örnek olur” dedi.
 
‘İnsanlar birleşince dünya birleşir’
Paskalya ve yumurta bayramı kutlamalarına katıldığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, konuklarına bir anekdotu anlattı.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, anekdotunu şu sözlerle bağladı: “İnsanlar birleşince dünya birleşir. Hep birlikte dünyayı birleştirmek için çok güzel etkinlik yapıyoruz. İnsanlar için güzel adımlardır bunlar. İyi ki geldiniz, hoş geldiniz.”
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in bu sözleri konuklar tarafından alkışla desteklendi.
Çeşitli meslek gruplarından oluşan Vir in Atter Dernek üyelerinden eski Belediye Başkanı Anne Fitschen, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’le aynı düşünceleri paylaştığını söyledi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Wir in Atter Dernek Başkanı Jüngen Lamping’e günün anısına İskenderun’un fotoğrafının işlendiği tabak ve tüm konuklarına İskenderun’un eski ve yeni fotoğraflarının yer aldığı İskenderun albümü verdi.
 
 




Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet