Skip Navigation Links

Her Zaman Çiftçinin Yanında Olacağız

HBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından 'Hatay Hassa Ardıçlı Mahallesi Sulama Tesisi Projesi' kapsamında onarılan

Her Zaman Çiftçinin Yanında OlacağızWeb
TV

Hatay   A+a-

bentler ve yeniden inşa edilen sulama kanalları, yapılan açılış töreniyle çiftçilerin hizmetine sunuldu.

 

Hassa'nın Ardıçlı Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenine HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay Milletvekili Adayı Birol Ertem, HBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mustafa Dönmez, Ardıçlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Bozkurt, HBB personellerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

Törenin açılış konuşmasını yapan Ardıçlı Mahalle Muhtarı Mehmet Bozkurt, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın ve ekibinin katkılarıyla yapılan 2 bin dekar araziyi sulayacak sulama tesisi projesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

1960'lı yıllarda yapılan Hassa Ardıçlı sulama tesisinin projesini yeniden hazırladıklarını ifade eden HBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mustafa Dönmez, 200 litre saniye debili olan bu sulama tesisinin 165 bin TL olan ihale bedeliyle 3500 metre Trapez(Beton) kanal yaptıklarını belirtti.

 

Yapılan kanallar üzerinde 12 yol geçidi ve 79 adet tarla prizinin inşa edildiğini belirten Dönmez, bentin onarılması, kanalın yeniden yapılanmasının yanında ek projeyle sulama sahasını genişletilmesiyle toplam 2 bin dekar alanın sulanabilir hale getirdiklerine dikkat çekerek, yapılan tesis ile su kayıplarının önüne geçildiğinin altını çizdi.

 

Son olarak konuşma yapan Başkan Savaş, 2 bin dekarlık arazinin sulanması için yapılan projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, Hatay'ın her noktasında özellikle altyapı, içmesuyu şebekesi, kanalizasyon, arıtma tesisi ve yağmur suyu kanalları ve yol yapmanın yanında bu gibi hizmetlerle çiftçinin yanında olacak eserlere imza atmak amacında olduklarını kaydetti.

 

3.5 Yıl İçerisinde Temiz Su Sağlanacak

 

Hassa'da kanalizasyon çalışmalarının devam ettiğini ve birinci hedeflerinin  içmesuyu şebekelerini yenilemenin yanı sıra Hassa'ya arıtma tesisleri kazandırmak olduğunu belirten Başkan Savaş, " 50 yıla damga vuracak içmesuyu yenileme seferberliği yapıyoruz. HATSU 30 tane proje bitirdi, bunlardan 6 tanesi ilçelerimizin içme suyu şebekeleriyle ilgili, 4 tanesini ihaleye çıktık. Bir tanesi Yayladağı'nın içmesuyu şebekesinin yapılması, Yayladağı'na su getirilmesi ve arıtma tesisinin yapılması. Altınözü merkezin içmesuyu şebekesi projesi bitti, ihalesine çıkıldı. Altınözü'nde 17 köye su getirme, içmesuyu risale hattı projesi bitti, ihalesine çıktık. Belen'de içme suyu risale hattı projesi bitti ihalesine çıktık. Antakya ve İskenderun'un bir kısmı olan ihaleye de yakında çıkacağız. Erzin'de içmesuyu ihalesini yağacağız. Geriye kalan 9 ilçenin projesini bu sene çalışıyoruz önümüzdeki yıl da yapımına başlayacağız. Ondan sonraki yıllarda da  geçmişteki 64 beldemizin ve kalan 366 köyümüzün içmesuyu şebekesinin ihalesini yapacağız. Yani herkes 3.5 yıl içerisinde temiz su içecek." dedi.   

 

Başkan Savaş: İçmesuyu Seferberliği Sağlamış Durumdayız 

 

Spekülasyona sebep olan su fiyatları konusunda önemli bilgiler aktaran Başkan Savaş, Su fiyatlarının HBB Meclisi tarafından karar verildiğini, bunları evraklar ve kamera kayıtlarıyla kanıtlayabileceklerinin altını çizdi.

 

Hatay'da içmesuyu şebekelerinin felç durumda olduğuna ve 5 çeşmeden bir tanesine kanalizasyon suyunun karıştığına vurgu yapan Başkan Savaş, "Hiçbir anne ve baba  çocuğuna kirli su içirmek istemez. Hatay'daki yer altından çektiğimiz su kışın yüzde 70, yazın yüzde 80. Bu çektiğimiz suyun yüzde 70'i çeşmeden akmadan toprağa gidiyor. 100 litrelik suyun 70 litresini toprağa veriyoruz. Bunun yanında boruların yüzde 80'i asbestli kanserojen borular bunlardan kurtulmak istiyoruz. Bunların bertaraf edilmesi için yeni şebekelerin döşenmesi, depoların yapılması ve terfi istasyonları yapılması gerekiyor. Bunun seferberliğine girişmiş bulunmaktayız. Bu 50 yıl bize hizmet edecek sistemi 3.5 yıl içerisinde tamamlayacağız. Hatay'da sular temiz olacak, borular kanserojen olmayacak ve terfi istasyonlarımız  yüzde 25-30 daha ekonomik olacak. Bunun içinde elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerine yer verdi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Savaş, Mahalle Muhtarı Bozkurt, Daire Başkanı Dönmez ve mahalle sakinleri, 2 bin dekar araziyi sulayacak olan yeni sulama kanallarının açılışını gerçekleştirdi.  

 

Her Zaman Çiftçinin Yanında Olacağız videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet