Skip Navigation Links

Süryani Katolik Kilisesinde Dua Sesleri Yükseldi!

İskenderun'da bulunan Süryani Katolik Kilisesinin, yıllarca sinema olarak kullanılmasının ardından, eski konumuna kavuşturulması sadece Süryani cemaat

Gündem   A+a-

İskenderun’da bulunan Süryani Katolik Kilisesinin, yıllarca sinema olarak kullanılmasının ardından, eski konumuna kavuşturulması sadece Süryani cemaatini değil, tüm Hıristiyan cemaatini de mutlu etti.
Yıllarca sinema olarak kullanılmasının ardından, eski konumuna kavuşturulan ve resmi açılışı yapılan kilise, gerçekleştirilen bir ayinle ibadete de açıldı. Açılış töreninde önceki gün yaşanan saldırıda şehit olan askerlerimize de dualar edildi ve barış temennilerinde bulunuldu…
İskenderun’da bulunan Süryani Katolik Kilisesinin, yıllarca sinema olarak kullanılmasının ardından, eski konumuna kavuşturulması sadece Süryani cemaatini değil, tüm Hıristiyan cemaatini de mutlu etti. Saint Paul adı verilen İskenderun Süryani Kilisesinde ilk ayin dün gerçekleştirildi.


Geniş katılım içerisinde gerçekleşen St. Paul Kilisesinin ilk ayin töreninde konuşan ve bugünkü olayın kendilerine ayrı bir enerji verdiğini söyleyen Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Korepiskopos Yusuf Sağ; “Her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, yıllardan beri sinema olarak kullanılan kiliseyi, eski şan ve şöhretine kavuşturması bizleri mutlu etti. Ayrıca Suriye ile vizenin kaldırılmasından dolayı da hem Türkiye Cumhuriyeti Devletine hem de Suriye Devletine teşekkür ediyorum. Patriğimizin devlet erkânı tarafından karşılanması ve ağırlanması da bizleri ayrıca onurlandırmıştır” dedi.
Şehit Haberi Bizleri Derinden Üzdü!
Konuşmasında önceki gün 6 askerin şehit edilmesi olayına da değinen Yusuf Sağ; “Türkiye Cumhuriyeti olarak bizleri, vatanını korumak için canlarını ortaya koyan askerlerimiz İskenderun’da şehit düşmüşlerdir. Bu olay bizleri derinden üzmüştür. Şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Anne ve babalarına ve de Türk Silahlı Kuvvetleri Başkomutanına da başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.
Yardım Konvoyuna Saldırı İnsan Ayıbıdır!
Gazze’ye yardım götüren gemilere yapılan saldırıyı insan ayıbı olarak nitelendiren Sağ; “Barışın dışında hiçbir amaç taşımayan, açlık ve sefalette düşmüş insanlara yardım götüren bu insanlara yapılan saldırı insan ayıbıdır! Yardıma muhtaç insanların acılarını dindirmek isteyen insanlara saldırıldı. İnsanlık bu mudur diye sormak gerek. Maalesef bu durum utanılacak bir durumdur. Açları doyurmak, yaralara merhem olmak dini bir emirdir. Bu olayı nefretle kınıyoruz. Barış uğrunda şehit olanlara bir kez daha rahmet diliyorum.
Allah tektir! Din onun ama vatan herkesin! Vatanını ve insanı sevmeyen kişilerin Allah sevgisine inanmıyorum. Dinimiz gereğidir mağdurların yanında olmak, birlik ve beraberlik içerisinde olmak. Bu tüm semavi dinlerin ilahi emridir” derken, önemli konularda, dinler arası birleşmenin ve diyalog içerisinde olmanın şart olduğuna vurgu yaptı.
Ülkemizde Barış ve Refah Olsun!
Ayine katılan ve cemaate Türkçe seslenen Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Luigi Padovese de; “İskenderun Süryani Katolik Kilisesinin açılışı, Türkiye ve bütün Hıristiyan âlemi için mutluluk kaynağı oldu. Bu ülkemizin din ve inanç özgürlüğüne verdiği önemin bir göstergesidir. İskenderun, çeşitli dinler ve mezheplerin birlikte kardeş gibi yaşadıkları yerdir. Allah, bu kardeşliği korusun ve diyaloglarını daha da güçlendirsin diye dua edelim. Cenab-ı Hak, şehitlerimiz için merhamet eylesin! Ülkemizde barış ve refah olsun!” şeklinde konuştu.
İskenderun’da olmanın ve kiliseye geri kavuşmanın kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Süryani Katolik Mutlu Antakya Patriği Mar İğnatios Yusuf III Younan ise; “Önceki gün İskenderun’da şehit verilmesinden ötürü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e taziyelerimizi sunduk. Merhumların ruhları şad olsun! Cennet mekânları olması için de dualar ettik.
Tüm kardeş kiliselerinde aramızda olmasından dolayı da onlara teşekkür ediyorum. Mesih İsa bize; birbirimizi sevmemizi buyurmaktadır. Bu sevgi sadece akraba eş dost değil, tüm dünya insanlarını sevmenin şamil olduğunu buyurmaktadır. Hepimiz aynı Allah’a bağlıyız. Allah’tan dileğimiz hepimizi kutsasın, yüreğimizin gerçek sevgiyle dolmasını diliyorum” dedi.
İstanbul Süryani Katolik Kilisesi Vakfı Başkanı Zeki Basatemir de, kötü filmler oynatılan sinemanın, bugün eski haline kavuşmasının mutluluğunu yaşadığının altını çizerken; “Bugün ülke için üzüntü verici bir olay meydana geldi. Hain saldırı sonucu şehit düşen şehitlerimizin ailelerine ve tüm ulusumuza başsağlığı dilerim. Yüce tanrı bir daha böyle acılar yaşatmasın!” temennisinde bulundu.
Ayin töreninde St. Paul Kilisesinin duvarı ve altarı okunmuş yağlarla kutsanırken, katılımcılara da kutsanmış ekmek verildi. Kilisenin açılışı onuruna ayin sonrası düzenlenmesi planlanan kutlama kokteyli de, aziz şehitlerimiz anısına iptal edildi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet