Skip Navigation Links

7 madde oybirliğiyle kabul edildi

Arsuz Belediye Meclisi, kent menfaati için önemli kararlar almaya devam ediyor

7 madde oybirliğiyle kabul edildi

Arsuz   A+a-

Arsuz Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Nazım Culha başkanlığında iki oturumda yapıldı. 7 gündem maddesinin görüşülerek, büyük bir uyum ve işbirliği içerisinde karara bağlandığı toplantı öncesi Başkan Nazım Culha, haftasonu kutlanacak olan Anneler Günü dolayısıyla meclisin iki bayan üyesi Yıldız Bor ile Nihal Çelikel’e çiçek takdim ederek, tüm anneler adına Anneler Günü’nü kutlayarak jest yaptı.

“Halkımızın başı sağolsun”

Gündem dışı konuşmasına vefat eden Alevilerin en büyük dini inanç önderlerinden Şeyh Mahmut Reyhani’ye Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Başkan Nazım Culha, “Büyük din alimi, bilge, Arap Alevi halkımızın belki de yaşamış en büyük din önderlerinden, yaptığı çalışmalarla bizi aydınlatan ve hayatını Ehl-i Beyt yolundan bir milim sapmadan yaşayan Şeyh Mahmut Reyhani’nin ölümü beni de derinden üzdü. Tüm halkımızın başı sağolsun. Allah rahmet eylesin” dedi.

“Arsuz’un cazibesini arttıracağız”

Sahil Düzenleme Projesi’ne değinen Başkan Nazım Culha, “Deniz kenti olmamıza rağmen deniz kenarında yürüyecek bir adım yerimiz yok.  Sahil Düzenleme Projesi kapsamında, mülk sahiplerinin çoğu kamuya ait yerleri işgal etmiş durumda. Bu nedenle proje başlamadan önce mülk sahipleriyle birkaç defa bir araya geldik. Milli Emlak Müdürlüğü ile yapılan sınır tespitini anlattık ve barışık bir ortamda projeyi hayata geçirmek istediğimizi dile getirdik. Çalışmalarımız mülk sahiplerini mağdur etmeden, uzlaşmacı bir tutumla başladı. 56 mülk sahibinin işgali söz konusu, bunun üçte biri tamamen gönüllü olarak kendi sınırlarına çekildi. Yargıya giden bir mülk sahibimiz yok. Biz bu projeye başladık ve bitireceğiz. Arsuz, evrensel bir dünya kenti ve bu kentin cazibesini daha da arttıracağız” diyerek kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. Daha sonra, gündem maddelerine geçildi.

Gündem maddeleri şu şekilde karara bağlandı:

1-2014 Yılı Kesin Hesap Cetvelleri ile ilgili Başkanlık teklifi ilk oturumda Plan ve bütçe Komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasıyla verilen aranın ardından, yapılan ikinci oturumda belediyenin 2014 yılı kesin hesap cetveli 13 milyon 282 bin 511 lira gider, 17 milyon 682 bin 417 lira gelir olarak belirlendi. Gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

2-Semt Pazarı Yapılması ile ilgili Başkanlık teklifi oybirliğiyle kabul edildi.

3-Park Düzenlemesi ile ilgili Başkanlık teklifi oybirliğiyle kabul edildi.

4- Akçalı Mahallesinde bulunan parseller ile ilgili Başkanlık teklifi oybirliğiyle kabul edildi.

5-Avcılarsuyu’nda bulunan 2B Orman arazilerinin tespiti nedeniyle Kadastro İl Müdürlüğü’nün talebiyle 6 bilirkişi seçilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi oybirliğiyle kabul edildi.

6-Derece Tadilatları ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi oybirliğiyle kabul edildi.

7- İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi çerçevesinde 7 dereceli zabıta yerine 5 dereceli, 3 dereceli şef yerine bilgisayar işletmeni Kadro Değişikliği oybirliğiyle kabul edildi.

Bir sonraki meclis toplantısının 2 Haziran Salı günü yapılması kararlaştırıldı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet