Skip Navigation Links

Osmaniye'de HDP'nin Seçim Bayraklarına Saldırı

Osmaniye'de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim bayraklarının ipleri kesilerek yakılmaya çalışıldı.

Osmaniye'de HDP'nin Seçim Bayraklarına Saldırı

Yerel   A+a-

Alınan bilgiye göre, HDP'nin seçim bürosunun bulunduğu Akyar Caddesi üzerinde asılı parti bayraklarının bir kısmı iplerinden kesilerek yere atıldı. Bu arada asılı olan bir büyük bayrak yakılmak istendi. Bayrağın bir kısmı yandı. Olay, sabah erken saatlerde aynı yerdeki işyerine gelen Şahin Aydın adlı vatandaş tarafından fark edildi. Yerde bulduğu bayrakları toplayan Aydın, daha sonra bayrakları seçim bürosuna gelen partililere verdi. Partililer de durumu polise bildirdi. Olay Yeri İnceleme ekipleri gelerek inceleme başlattı.
HDP Osmaniye İl Başkanı Gaffari Yılmaz, cadde üzerinde 4 büyük parti bayrağının asılı olduğunu ve bunlardan birinin yakılmış diğer ikisinin ise kayıp olduğunu, 30 metre uzunluğunda da küçük bayrakların ipinin sökülerek yere atıldığını söyledi. Yılmaz, sabah saat 08.00'de arkadaşlarının haber verdiğini belirterek "Ben de hemen geldim. Baktım parti bayraklarının bazıları yerde, bazısı yakılmış. Tabii ki bunu bir kuruma bir partiye mal etmek yanlış bir şey. Zaten burada MOBESE kameraları var. Bununla ilgili emniyet de çalışmaya devam ediyor. Biz, gerekli şeyleri söyledik, sonuçların da çıkacağına inanıyorum" dedi.
HDP Parti Meclis (PM) üyesi Gülabi Köseoğlu da seçim bürosunda yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi bizim partimiz seçim yardımı alamadı. Dolayısıyla bu bayraklar bizim gençlerimizin çeyiz masraflarından yaptıkları hibedir. Bizim işçilerimizin alın teriyle kazanılan paraları ile yapılmıştır. Bizim parti yoksulların, emekçilerin partisidir. Bayrakların yakılması, seçim çalışmalarına engel olunması hiç kimseye fayda getirmez" diye konuştu.
Osmaniye'de seçimin huzur içerisinde geçmesini istediklerini anlatan Köseoğlu da, şunları söyledi: "Hiç kimseyle hiç bir partiyle de karşı karşıya getirilmek istemiyoruz. Hiç bir partiyle de hiç bir yerde karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Biz Osmaniye'de tüm halkların beraber yaşamasını istiyoruz. Böyle bir olayı kınıyor ve bir daha da olmamasını temenni ediyoruz. Huzur içerisinde bir seçim olmasını diliyorum. Olanaksızlıklar içerisinde bir seçim yapıyoruz. Bu olanaksızlık ve imkansızlıklar içerisinde yaptığımız bu seçim çalışmalarının da başkaları tarafından engellenmesini istemiyoruz. Biz, seçim çalışmalarının huzur içinde yapılmasını istiyoruz."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet