Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Metalurji Çalışanı Olmak, Modern Sanayiye Yön Vermektir'

MMK Rusya'nın da 80'nci kuruluş yıl dönümüyle eş zamanlı olarak yapılan kutlamalarda MMK Türkiye'nin kuruluşunun birinci yıl dönümünde konuşan Genel M

Gündem   A+a-

 
MMK Rusya’nın da 80’nci kuruluş yıl dönümüyle eş zamanlı olarak yapılan kutlamalarda MMK Türkiye’nin kuruluşunun birinci yıl dönümünde konuşan Genel Müdür Vitaly Galkin:
“Metalurji Çalışanı Olmak, Modern Sanayiye Yön Vermektir”
MMK Metalürji’nin 1. Kuruluş Yıldönümü vesilesi ile MMK Metalürji Dörtyol Tesislerinde kutlamalar düzenlendi.
MMK Metalürji Türkiye Genel Müdürü Vitaly Galkin, Dörtyol MMK Metalürji’nin kuruluşunun 1’nci yıl dönümü münasebetiyle yapılan kutlamaların aynı zamanda Rusya'nın Magnıtogorsk kentinde tertip edilen MMK'nın 80. kuruluş yıl dönümü kutlamaları ile eş zamanlı olduğunun altını çizdi.
Dörtyol MMK Metalürji’nin 1. Kuruluş Yıl Dönümü münasebetiyle gerçekleştirilen kutlamalara AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Dörtyol Garnizon Komutanı Yarbay Mesut Cihaner ve Fourway Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Av. Mustafa Özbolat ile birlikte MMK Metalürji çalışanları katıldı.
Saygı duruşunun ardından Rus ve Türk milli marşları birlikte okundu. MMK Genel Müdürü Vitaly Galkin yaptığı konuşmada metalürjinin ülkelerin kalkınmasında kilit bir rol üslendiğine vurgu yaptı. 1957 yılından beri Rusya'da metalürji bayramının kutlandığına atıf yapan Galkin; "Metalürji çalışanı olmak demek, modern sanayiye yön vermek demektir. Metalurji çalışanları ülkeler arasındaki yatırımlara yön vermekte ve uluslararası ilişkileri güçlendirmekte önemli bir rol üstlenmektedir. Dörtyol MMK Metalürji yüksek fırınlarda, haddehanelerde çalışan 2100 personeli ile büyük bir ailedir" dedi.
Oldukça heyecanlı ve mutlu olduğu gözlenen MMK Türkiye Genel Müdürü Vitaly Galkin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Metalurji çalışanları bayramı” – doğrudan ya da dolaylı olarak demir çelik sektöründe emek veren ustaların bayramıdır.
Bu bayram Rusya’da 1957 yılından itibaren, Temmuz ayının 3. Pazar günü kutlanmaya başlamıştır.
Rusya’nın en köklü demir çelik fabrikası olan ana şirketimiz Magnitogorsk Demir Çelik, bu bayramı her yıl büyük coşkuyla kutlamaktadır.
Bizler de bu geleneği bu güzel ülkenin sınırları içindeki fabrikamıza ve değerli çalışanlarımıza armağan etmekten büyük sevinç duymaktayız.
Metalurji çalışanı olmak demek, modern sanayiye yön vermek demektir.
Metalurji sektörü, ülke ekonomilerinde rol oynayan diğer sektörlerin, hafif ve ağır sanayi şirketlerinin büyümelerine olanak sağlamaktadır. Bilindiği gibi bizim metalürji çalışanlarımız olmadan, hiçbir sanayi tesisinin işletilmesi mümkün değildir.
Onlar olmadan günlük yaşamımızı da hayal edemeyiz.
Sıvı çelik çok çeşitli sanayii ve inşaat faaliyetler zincirinde temel yapı taşı konumundadır ve bunların çoğunda yeri tutulamayacak bir hammadde konumundadır.
Metalurji ustası, modern sanayinin en çok ihtiyaç duyulan mesleklerinden biridir.
Bizler yüksek fırınlarda, ark ocaklarında, haddehanelerde, çelik servis merkezlerinde çalışan ustalarımıza ülkemizin sadece ekonomik değerlerini değil, aynı zamanda kültürel mirasına katkılarını da borçluyuz. “Metalurjide Çalışanlar Bayramı” uluslararası bir bayramdır.
Çünkü metalurji çalışanları ülkelerin kalkınmasına çok önemli katkıları sağlamakla beraber, ülkelerarası yatırımlara yön vermekte ve uluslararası ilişkileri güçlendirmektedir.
80 yıllık demir çelik devi olan MMK’nın Türkiye’nin en güzel 2 bölgesine fabrika kurup, Türk metalurji çalışanlarıyla mesleki deneyim, kültür ve profesyonellikte etkileşim içinde faaliyet göstermesi buna en yakın örnektir.
MMK Metalurji’nin üretime başlamasından henüz 1 sene geçmesine rağmen, bizler çok sayıda başarı ve ödülle ileri gitmeye devam etmekteyiz.
Bu başarıyı MMK Metalurji’nin 2100 kişilik Metalurji çalışanına borçluyuz.
Sizlerin huzurunda, Demirden mucizeler yaratan ve bu mucizelerin izlerini, hayatımızın her alanında karşılaştığımız nesnelerin içinde bırakan görünmeyen kahramanlarımıza en içten ve derin teşekkürlerimi sunmak isterim.
Dilerim ki, daha nice seneler bu bayramı daha büyük başarıları elde ederek, daha büyük törenlerle hep beraber kutlamaya devam ederiz.
MMK Metalurji’nin tüm metalurji ustaları adına, faaliyetlerimizi sürdürmede bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Hatay Valisine, Sayın Dörtyol Kaymakamına, Sayın Dörtyol ve Payas belediye başkanlarına, bölgemizin sayın milletvekillerine ve Hatay ilini temsil eden tüm saygıdeğer dostlarımıza teşekkürlerimi borç bilirim.”
Galkin'in ardından kürsüye gelen Türkoğlu, MMK Metalürji gibi tesislerin kazanılmasının ve yaşatılmasının önemine vurgu yaptı. MMK gibi tesislerin Rusya ve Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra kültürel ilişkilerin artmasında da önemli bir köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Türkoğlu: "Kurulan her bir tesisle ve bu tesislerin bünyesinde gerçekleştirilen her bir kapasite artırımı sayesinde istihdamında hacminin genişlemekte ve işsizlik sorunu minimal bir hal almaktadır" dedi. MMK Metalürji’nin 1. Kuruluş Yıl Dönümü'nü kutlayan Türkoğlu, emekçilerle bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin'de yaptığı konuşmada MMK Metalürji’nin kuruluş yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirilen organizasyonun Rusya'daki şölenlerine gelecek yıl katılmayı umut ettiklerini söyledi.
MMK Metalürji’nin 1. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle üretim direktörleri ile çeşitli birim çalışanlarına başarılarından dolayı birer plaket verildi. Ayrıca AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ile birlikte Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Dörtyol Garnizon Komutanı Yarbay Mesut Cihaner ve Fourway Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Av. Mustafa Özbolat'a da günün anısına birer plaket takdim edildi.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar