Skip Navigation Links

MHP meclisteki bir yılı değerlendirdi

MHP İskenderun Teşkilatı ve meclis üyeleri, 29 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra 1 yılın geride bırakılması nedeniyle

MHP meclisteki bir yılı değerlendirdiWeb
TV

Politika   A+a-

bir değerlendirme toplantısı düzenledi.

Denizciler’de Yörük Çadırı’nda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına basın temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, açış konuşmasını yaparak, birinci yılını dolduran İskenderun Belediyesi’nin beklentileri karşılamaktan uzak bir anlayışla yönetildiğini ileri sürdü. Başkan Bozkurt, “Halkın  yararına olan her hizmete MHP olarak destekleriz ancak halkın yararı yoksa karşısında dururuz”  diyerek sözü MHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi Dt. Emir Selim Yazar’a verdi.

Emir Selim Yazar, Milliyetçi Hareket Partisi İskenderun Teşkilatı adına bir yıllık belediye meclis dönemini değerlendirirken şu açıklamaları yaptı:

“Mayıs 2014 meclis oturumunda, Belediye Başkanı Sayın Seyfi Dingil, Sebze Hali ve Çankaya Mezarlığına otoban bağlantıları yapımı için 20 Milyon TL, 2adet semt pazarı yapımı için 15 Milyon TL, çok amaçlı salon yapımı için 5 Milyon TL olmak üzere toplam 40 Milyon TL, iller bankasından borçlanma yetkisi almıştır.

Yine Mayıs oturumunda Feyezan Kanalı çevre düzenlemesi için 15  Milyon TL değerinde gayri menkul satış yetkisini yine meclis oy çokluğu ile almıştır.

Haziran 2014 meclis oturumunda; mülkiyeti belediyemize ait 64 adet gayrimenkul taşınmazın satışı için encümen yetki almıştır.

İskenderun Belediyesi’ne  ait hurdalar ile ve sahildeki gazinolar ile doğrudan temin alımlarıyla ilgili yazılı soru önergesi verdik.

Aralık 2014 meclis oturumunda, 55 dönümlük karayollarına ait arazinin İskenderun Belediyesi’ne kent parkı yapılmak üzere  tahsis edileceği”sözlerinden dolayı MHP grubu olarak olumlu oy kullandık.

Yine İskenderun Teknik Üniversitesi kurulması için MHP Grubu olarak olumlu oy kullandık.

Engelliler Hizmet Birimi” kurulmasına dair MHP grubu olarak yazılı önergemiz kabul edilmiştir.

“Meclis Oturumlarının İnternet ortamında canlı olarak yayınlanması” önergemizi meclise sunduk.

 

2014 yılı içinde yapılan harcamalardan bahsetmek gerekirse ,belediye araçlarının bakımına yaklaşık 1 Milyon TL,Ofis malzemelerine 150 bin TL. yemek parası olarak 814 bin TL. afiş ücretlerine 210 bin TL. kırtasiye giderlerine 200 bin TL. harcama yapılmış ve bunlar doğrudan temin yolu ile gerçekleştirilmiştir.

 

Son meclis oturumunda AKP Belediye Meclis Üyesi Bülent Özer “Hatasız kul olmaz! Ufak tefek ayrıntılara takılmayın, hatalarımızdan ders çıkaracağız, doğrudan teminlerde azalma olacak” şeklinde açıklamalar yaparak bir nevi  doğrudan teminlerle alakalı harcamalarda yapılan yanlışlıkları kabullenmiş oldu.

 

Hurdaların akıbeti ile ilgili meclis araştırma komisyonu raporu mecliste okunmuştur. Bu rapora MHP ve CHP meclis komisyon üyeleri  muhalefet  şerhi düşmüştür.

Bu açıklamalardan sonra şehrimizin son bir yıllık genel durumunu da belirtmemiz gerekirse, İskenderun temel belediyecilik  hizmetleri olan, yol, kaldırım , asfaltlama, ulaşım ve trafik, çöp toplama ve temizlik gibi hizmetler de ciddi aksamalar olmuştur. Ayrıca su arıtma tesisini seçimlerden birkaç ay sonra tamamlanacağı ve devreye alınacağı söylenmesine rağmen bu konuyla ilgili bir gelişme olmamıştır.Seçim öncesi verilen vaatler,hedeflenen projeler mesela dev akvaryum projesi ,su sporları merkezi ,sahil şeridine sosyal aktivite alanları,deniz uçağı ve feribot seferleri,2 adet yeni belediye düğün salonu,semt spor sahaları,hafif raylı sistem,teleferik,alt ve üst geçit projeleri,feyezan kanalı ıslah çalışması,güvercin adası,büyük İskender müzesi(kaymakamlık yerine),sarıseki plajı projesi,kongre ve fuar merkezi gibi projelerin gerçekleşmesini İskenderun kamuoyu heyecanla beklemektedir.

İskenderun halkı büyükşehir , küçükşehir çekişmesi değil doğru ve dürüst hizmet beklemektedir. Belediye imkanlarının hesapsız kullanılması ahlaken ve vicdanen doğru değildir. Bizler MHP ilçe yönetimi ve belediye meclis grubu olarak milli ve manevi değerler ışığında ,modern ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile İskenderun halkının menfaatine olacak her hizmete destek vermeye ,aksi durumlarda da eleştirilerimizi yapmaya ve kamuoyunu aydınlatmaya devam edeceğiz.”

 

 

MHP meclisteki bir yılı değerlendirdi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet