Skip Navigation Links

'Demir-Çelik Emekçilerinin Haklarının Savunucuyuz'

AK Parti Hatay Milletvekili H.Bayram Türkoğlu, Demir-Çelik AŞ Genel Müdürü İsmail Akçakmak'ı makamında ziyaret etti.

Gündem   A+a-

 
TÜRKOĞLU: “Demir-Çelik Emekçilerinin Haklarının Savunucuyuz”
 
AK Parti Hatay Milletvekili H.Bayram Türkoğlu, Demir-Çelik AŞ Genel Müdürü İsmail Akçakmak'ı makamında ziyaret etti.
 
İsdemir Vakfı Başkanı Bayram Altun ile Fourway Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Av. Mustafa Özbolat'ın da hazır bulunduğu görüşme esnasında, İstanbul Sanayi Odası (İSO) verilerine göre Türkiye’de ilk 500 firma arasına giren Demir-Çelik'in MÜSİAD tarafından taltif edilmesinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkoğlu, bölgede işsizliğin çözümünün başarılı müteşebbislerin gerçekleştirdiği yatırımlardan geçtiğini vurguladı.
 
Hatay'ın Türkiye’de ham çelik üretim miktarının yüzde 28′ini, yassı çeliğin yüzde 54′ünü karşıladığının altını çizen Türkoğlu, dünyada yaşanan küresel finans krizine rağmen yatırımların artarak devam etmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.
 
11 bin Demir-Çelik hissedarını ilgilendiren meselelerinde masaya yatırıldığı görüşmede Türkoğlu; "Eğer vücudun bir uzvunda kangren gerçekleşmişse; o kangrenin vücudun bütününe yayılmadan cerrahi müdahale ile alınması esastır" dedi.
 
11 bin kişinin Demir-Çelik'te hakları olan hisse oranının % 11'den, %7,9'a düşmesinin hakkaniyet ölçüsüne uymadığının altını çizen Türkoğlu, bu oranın daha da düşmesinin yaratacağı toplumsal travmadan herkesin nasibini alacağını ifade etti.
 
Hâlihazırdaki sözleşmede yapılması gereken bir değişiklikle Demir-Çelik hissedarlarının bu hisseler üzerindeki egemen haklarını kullanmaya engel teşkil edecek koşulların bertaraf edilmesi gerektiğine vurgu yapan Türkoğlu; hisse sahiplerinin 3. şahıslara hisselerini devretme, satma ya da veraset usulü ile intikalinin gerçekleşmesi için sözleşmeye paraf atılmasının zaruri olduğunun altını çizdi.
 
Demir-Çelik AŞ Genel Müdürü İsmail Akçakmak da sorunun tespiti hususunda mutabık kaldıklarını ifade ederek bu sorunun kurumsal, toplumsal, hukuksal boyutlarının olduğunun altını çizdi. OYAK Yönetim kurulunun hisse sahiplerinin hisseleri üzerindeki temel haklarını koruma adına bir karar almaları gerektiğini ifade eden Akçakmak, iki tarafında menfaatlerini çatıştırmayacak şekilde bir uzlaşma zemininin oluşturulması gerektiğini söyledi.
 
Türkoğlu meselenin başbakanlık düzeyinde de takip edildiğini ifade ederek hisse sahiplerinin haklarının iadesi için gereken koşulların oluşturulması adına büyük gayret gösterdiklerini ve bu meselenin sıkı takipçisi olduklarını vurguladı.
 
Demir-Çelik hissedarlarının merakla beklediği görüşmede hukukçular, maliyeciler ve ilgili kişilerden oluşturulacak bir uzlaşma kurulunun kurulmasına yönelik tavsiye kararı alındı. Bu görüşmeden iki tarafında çıkarlarını koruyacak bir uzlaşma zemininin oluşturulmasına yönelik büyük bir umut ile ayrıldığını ifade eden Türkoğlu, hisse sahiplerinin kaygılarını bertaraf edecek yararlı bir görüşmenin gerçekleştirildiğini söyledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet