Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Çanakkale Tırı’nın durağı Arsuz’du

Arsuz’da sergilenen Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi,Çanakkale’de yazılan destanları ve kahramanlıkları tüm görselliğiyle gözler önüne serdi

Çanakkale Tırı’nın durağı Arsuz’du

Arsuz   A+a-

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale Savaşlarını ve tarihini anlatmayı amaçlayan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi’ni Arsuz’daki tarih severlerle buluşturdu.

Çanakkale siperlerinin maketleri, savaşta kullanılan silah ve mühimmatlar, fotoğraflar, heykeller ve hediyelik eşyalarla Çanakkale Ruhu’nu Arsuz’a taşıyan tırı gezerken duygu dolu anlar yaşayan Başkan Nazım Culha’ya, tır hakkındaki bilgileri Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Görevlisi Emekli Deniz Astsubayı Şayan Avcı verdi.

Çanakkale Belediyesi sponsorluğunda, 'Şehitler diyarından Anadolu 'ya' sloganıyla yola çıktıklarını ve il, ilçe, kasaba demeden Çanakkale ruhunu yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Avcı, “Hedefimiz gençlerimize Çanakkale ruhunu yaşatmak ve Çanakkale ruhunu devamlı sıcak tutmaktır. Müze tırımız, Bağımsızlık mücadelemizde bir dönüm noktası olan Çanakkale Deniz Zaferini, objeleri ve hikâyeleri ile Çanakkale’ye gelemeyenlerin ayağına götürüyor” derken, Arsuz’da 3 gün kaldıktan sonra,  22 Nisan tarihi itibariyle 6 gün boyunca müzeyi İskenderun’da vatandaşların ziyaretine açacaklarını ifade etti.

Tırı büyük bir ilgiyle inceleyen ve Şayan Avcı’yı pür dikkat dinleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da Çanakkale’nin sadece bir kahramanlık destanı değil, bir milletin varoluş mücadelesi olduğunu belirterek,  herkesin tırı gezmesi gerektiğini söyledi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar