Skip Navigation Links

Dolgun:Atık Dökenlere Ağır Ceza Uygulanacak

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından, hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı atıklarının yönetimi

Dolgun:Atık Dökenlere Ağır Ceza Uygulanacak

Hatay   A+a-

ve uygulamaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

HBB Hatay Mesleki Eğitim Kursları (HATMEK) Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Dolgun, Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, Çevre Koruma Şube Müdürleri ile hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı atıkları alanında çalışan özel sektör temsilcileri katılım gösterdi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yürürlükteki Hafriyat Yönetmelikleri uygulamaları ve sahada uyulması gereken mevzuatların sunumlar eşliğinde anlatıldığı toplantıda konuşma yapan Daire Başkanı Ahmet Dolgun, daha yaşanılabilir ve temiz bir çevre için gayret sarf ettiklerini belirterek, Hatay  geneline rast gele bırakılan toprak ve inşaat atıklarının çevre ve görüntü kirliliğine sebep olduğunu söyledi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2004’te bir yönetmelik yayınladığını bu kapsamda hafriyat, inşaat toprağı ve yıkıntı atıkların kontrolünü yaptıklarını hatırlatan Dolgun, "Bu yönetmelik Büyükşehir Belediyelerine ve sizlere büyük bir yükümlülükler getirmiştir. Biz bu görev ve sorumluluk çerçevesinde bu sorunları nasıl çözeriz diye konuşacağız. Bunu bir prosedüre bağlayacağız, ondan sonra sıkıntıları gidereceğiz." dedi.

 

İlk etapta Hatay'da bir hafriyat, inşaat yıkık ve atıkları için depolama sahası belirlediklerini ve bu sahanın İskenderun yolu üzerinde 18.kilometrede yer aldığını belirten Dolgun, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu noktayı biz faaliyete geçirdik.  Meclisimizde de  bu atıklarla ilgili ücret tarifesini çıkardık. Arkadaşlarımız bu konuyla ilgili sizlere bilgi verecektir.  Çevre bakanlığından yetki  talebinde bulunduk. Yetki  verildikten sonra dere kenarına, işte yol kenarına, tarım arazilerine bu atıkları döken vatandaşlarımıza bir ceza uygulanacak bu ceza çok ağır olacak. Çevre Kanununa göre, şu anda biz Kabahatler  Kanunu'na göre işlem yapıyoruz. Sizlerin mağdur olmaması için sizleri buraya topladık. Ben bu toplantının hayırlı ve faydalı olacağını umut ediyorum.” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından katılım gösteren konukların görüşleri alınarak istişarelerde bulunuldu.

 

 

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet