Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arınç'ın Hedefinde HDP Vardı

Avrupa Parlamentosunun sözde Ermeni soykırımı konusundaki kararını kınayan bildiriye imza atmayan HDP'yi sert sözlerle eleştirdi.

Politika   A+a-

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç;
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen üçüncü Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin soykırım yapmadığını, soykırım yapan ülkelerinse belli olduğunu söyledi. Arınç, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'yi sözde Ermeni soykırımını tanımaya çağıran tasarıyı kabul etmesi ve ABD Başkanı Obama'nın 24 Nisan'da yapacağı konuşmasında "soykırım" kelimesini kullanabileceği ile ilgili ihtimallerin Bakanlar Kurulu'nda masaya yatırılıp yatırılmadığının sorulması üzerine, ABD Başkanı Obama'nın 'soykırım' ifadesini kullanabileceği ihtimalinin yeni olmadığını dile getirdi.

"BİZİM TARİHİMİZDE BÖYLE BİR KARA SAYFANIN OLMADIĞINA İNANIYORUZ"
Ermeni diasporasının her yıl 24 Nisan'ı kendileri için bir 'soykırım' yılı olarak düşündüğünü söyleyen Arınç, "Bu konuda çaba sarf ediyorlar. Bizim tarihimizde böyle bir kara sayfanın olmadığına inanıyoruz. Biz mazlum milletlerin hamisiyiz hiçbir zaman da ihanet etmedik. Birinci Dünya Savaşı içerisinde isyan edenler varsa 'milleti sadıka' diye kabul görürken daha sonra isyan noktasına gelmiş çeteler varsa bu çetelere karşı alınan inzibati tedbir sırasında trajik olayların yaşandığını da biliyoruz. Bilerek, kasıtla ve isteyerek soykırım yapmadık. Dünyada soykırım yapanlar da bellidir. Kayıtlar altına alınmıştır. Uluslararası Ceza Mahkemeleri'nde karşılığı görülmüştür. BM'nin soykırım tarifi içerisine Türkiye'de 1915'de yaşanan olaylar girmez. Dolayısıyla biz kendimizden eminiz ve bütün dünyaya bu tezimizi de inanarak haykırıyoruz. Bunun arkasında duruyoruz" dedi.

"DOĞRULARI SÖYLEMEKTEN ÇEKİNMEYİZ"
Arınç, AP'nin onun öncesinde de başka kurumların farklı açıklamalar yaptıklarında HDP hariç Türkiye'deki siyasi partilerin aynı konuda milli bir mesele olduğu için ittifak ettiklerine dikkat çekti.
AK Parti, MHP ve CHP'nin gereken cevapların verilmesi konusunda müşterek bir bildiriye imza attıklarına dikkati çeken Arınç, "HDP'nin farklı görüşleri var. Onu halkımız takdir edecektir. Kaldı ki soykırım konusunda Meclis'e kanun teklifi verme cüretinde bile bulunmuş bir partiye soykırıma sahip çıkmak ne kadar yakışıyor onu halkımız mutlaka takdir edecektir. Benim söylemek istediğim şu; AP'nin kararına karşı başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımızın, Dışişleri Bakanımızın, Meclis Başkanımızın verdiği cevaplar vardır. Siyasi parti temsilcilerimizin verdiği cevaplar vardır. Onu 'yok hükmünde' kabul eden, Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak bu cevapları tekrar ederiz. ABD veya başka bir ülkede başka bir ülkenin parlamentosunda farklı bir karar alınırsa da bugüne kadar inandığımız doğruları söylemekten çekinmeyiz. 24 Nisan'da ne olacak, buna karşı neyiniz var derseniz bu konuda birikimli olduğumuzu, kararlı olduğumuzu ve inançlı olduğumuzu tekrar ifade ekmek isterim" diye konuştu.
Alman hükümetinin sözde soykırım iddiasını kabul etme hazırlığı da sorulan Arınç, "Parlamentolardan bu tür kararlar çıkabilir. Hepsine karşı verilecek cevabımız vardır" yanıtını verdi.
(İHA)
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar