Skip Navigation Links

800 Güvercin Barış İçin Kanat Çırptı

İskenderun Güvercini Barış Festivali'nin ilki dün Kır-Land Tesislerinde gerçekleştirildi.

Gündem   A+a-


İskenderun Güvercini Barış Festivali’nin ilki dün Kır-Land Tesislerinde gerçekleştirildi. Festival etkinliğine Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İTSO Başkan Vekili Müfit Tennioğlu, İskenderun Genç İşadamları Derneği Başkanı Çağrı Belibağlı, Dumlupınar Spor Kulübü Başkanı Halil İbrahim Kocadölü, bazı siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütü başkan ve temsilcileri ile diğer konuklar katıldılar.
 

İskenderun Güvercini Barış Festivali etkinliklerinde İskenderun Güvercini dâhil, Türkiye’nin dört bir yanından gelen güvercinler, topluca uçuruldular ve güvercinler hep birlikte barışa kanat çırptılar. Yaklaşık 800 güvercinin aynı anda uçurulması, gökyüzünde renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu. Mardin’in taklacı kuşları, İzmir Dönekleri adı verilen diğer bir güvercin çeşidi ile diğer cins güvercinler birlikte uçup, gösteri uçuşlarını alanı dolduran konuklardan ürkseler de gerçekleştirmiş oldular.

Gökyüzünde uçan güvercinlerle ilgili konuklara sahneden mikrofon aracılığıyla kısa bilgiler veren İTSO Genel Sekreteri Halil İbrahim Kocadölü, daha sonra sözü protokol mensuplarına verdi.
Festivalin Devamı Temenni Edildi
Kadın Kültür Evi’nin açılışı dolayısıyla konuşması en öne alınan Başkan Civelek organizasyona emeği geçenleri kutladı, barışın dünya için gerekliliğine işaret ederek Güvercin Festivali’nin devamını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından güvercinler bir kere daha gösteri uçuşu gerçekleştirdiler. Burada protokol üyeleri ile diğer konuklara çeşitli ikramlar yapıldı. Güvercin yemleriyle kalp şekli çizildi ve bunun ortasına bir dünyayı ve dünya barışını temsil eden bir küre bırakıldı. Gökyüzünde yüzlerce kuşun aynı anda uçması ve kanat çırpması ise ilgiyle izlendi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet