Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kilis'de Yedi Bin Kişiye Yemek Dağıtıldı

Kilis'in Elbeyli ilçesinde, Kaplan ailesi tarafından Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde 7 bin kişiye yemek verilirken

Kilis   A+a-

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de etkinliğe katıldı.
Elbeyli ilçesine bağlı Erikliyayla köyünde Elbeyli Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde Kaplan ailesi tarafından yemek verildi. Programa Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Gaziantep ve Kilis'ten çok sayıda iş adamı, daire amir ve müdürleri katıldı.
Erikliyayla köyünde gerçekleştirilen etnikliklere gelen misafirleri Dost Kardeşler Halı Yönetim Kurulu Başkanı ve Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ve aile fertleri karşıladı.
Erikliyayla köyü camisinde okunan mevlit sonrası onlarca kazan içerisinde 7 bini aşkın davetliye yemek hazırlanırken, 230 koyun ile çok sayıda büyükbaş hayvan kesildi, tonlarca bulgur ve pirinçle yemek pişirildi. Erikliyayla köyüne onlarca dev çadır kuruldu.
Görevliler tarafından hızlı bir şekilde yapılan yemek dağıtımı sırasında herhangi bir organizasyon bozukluğu yaşanmaması dikkat çekti. Bu yıl 12'incisi gerçekleştirilen etkinliklerde Kaplan ailesi tarafından Erikliyayla köyünde 7 bin kişiye yemek verildi. Yemek sonrası mehter takımı bir gösteri sundu.
Halı Yönetim Kurulu Başkanı ve Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, Hazreti Peygamberin doğum yılı nedeniyle Erikliyayla köyünde 12'inci Kutlu Doğum Haftasını kutladıklarını ifade ederek, "Rabbim çok şükür bizi bugünlere yetiştirdi. Eşimizle dostumuzla devlet erkanımızla bakanımızla peygamber efendimizin doğum gününü kutluyoruz" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar