Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Okuldan Sonra Birde Cami Yaptırıyorlar

Modernevler mahallesinde Deliveli ailesi tarafından bağışlanan arsa üzerine Cem Ayakkabı Ltd. Şti. tarafından yaptırılacak olan

Okuldan Sonra Birde Cami YaptırıyorlarWeb
TV
Foto
Galeri

İskenderun   A+a-

Cemil&Nezahat Güler Camii ve Kuran kursu inşaatına ilk harç konuldu.

Temel atma törenine AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AK Parti İlçe Başkanı Vedat Tosun, MÜSİAD Başkanı Fatih Tosyalı, TÜMSİAD Başkanı Av. Hasan Ertürk, Belediye Meclis üyeleri, Deliveli ve Güler ailesinin fertleri ile davetliler katıldı. Hatay Valisi Ercan Topaca ve İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, programlarının uzaması nedeniyle törene iştirak edemediler. Cumhur Başkanlığı Sarayı İmam Hatibi Mehmet Bilir’in Kuran-ı Kerim okumasıyla başlayan törende ilk konuşmayı yapan İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, hayırsever ailelere teşekkür ederek, “İskenderun’umuza 4 cami projemiz daha var. Belediyemizin katkıları ve hayırsever iş adamlarımızın desteği ile kısa zamanda yapımına başlanacak olan camilerimiz, kentimize ayrı bir güzellik ve değer katacak. Bu gün temelini atacağımız Kuran kursu, sırada bekleyen 100’e yakın öğrencimize hizmet verecek. Bu güzel eseri şehrimize kazandıran hayırsever ailelerimize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi.

Bu hayırlı projeyi kentimize kazandıracak olan Cem Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yusuf Güler ise yaptığı konuşmada, birgün  müftülüğün  yapmış olduğu kız kuran kursu taçlandırma törenine katıldıını  ve bundan çok etkilendiğini ifade ederek, “Sonrasında İlçe Müftümüz Mehmet Taştan İskenderun’da erkek yatılı kuran kursunun olmadığını ve bununla ilgili bir proje hazırladıklarını paylaşınca ‘Allah’ım inşallah bu projeyi gerçekleştirmek bana nasip olur’ diye dua etmiştim. Yüce Rabbimizin ‘İyilik yapmak ve kötülükten sakınmakta birbirinizle yardımlaşın’ fermanına uyarak meydana getireceğimiz mübarek mabedi Güler ailesi olarak gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz.  Bu proje 75 yataklı, 150 öğrenci kapasiteli olup içerisinde konferans salonu, camii, kütüphane, ve ders çalışma salonları bulunmaktadır. Bu güzellikler birlik ve beraberliğin yarattığı bir sonuçtar. Bu proje insanlara hayat boyu lazım olacak güzel bilgiler verilece verilen eğitimler ile de ülkemize yeni hafızlar kazandırılacaktır. İlçemize kazandıracağımız bu Kuran kursumuzun hayırlara vesile olmasını ve güler ailesi olarak daha nicelerini Allah’ın bizlere nasip etmesini temenni ederim” dedi. Güler, konuşmasının sonunda bu projeye katkılarından dolayı İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e, İlçe Müftüsü Mehmet Taştan’a Deliveli ailesine ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Arsayı bağışlayan Deliveli ailesi adına bir konuşma yapan Eğitimci Turgut Deliveli ise, 24 yıl önce müftülüğe tahsis edilen arsa üzerine cami yapılması için defalarca girişimde bulunduğunu hatırlatarak, “Allah Müftümüz Mehmet Taştan’dan razı olsun. Aile büyüklerimizin vasiyetinin yerine getirilmesinde aracı oldu” şeklinde konuştu.

Dualar eşliğinde kurban kesilmesinin ardından, Cemil&Nezahat Güler Camii ve Kuran kursu inşaatının temeli protokol mensupları tarafından atıldı.

Okuldan Sonra Birde Cami Yaptırıyorlar foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Okuldan Sonra Birde Cami Yaptırıyorlar videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar