Skip Navigation Links

Seyfi Dingil Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

İddialar, bayrak krizi, doğrudan temin ödemeleri, hurdalar, çalışmalar, mega projeler, asfalt ve parke dahil olmak üzere

Seyfi Dingil Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

Gündem   A+a-

bir çok konuda konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yetkilerinin alındığı ve tutuklanacağı iddialarına da gülerek yanıt verirken, zaman zaman da sert konuştu.

 

Seyfi Dingil Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

 

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, son günlerde hakkındaki iddialar, doğrudan temin alımları ve önceki gün patlak veren bayrak krizi ile ilgili açıklamalarda bulunmak üzere basın mensupları ile bir araya geldi.

Önceki gün patlak veren ve ulusal medyaya da yansıyan İskenderun Anıt Alanı’ndaki bayrak krizi ile ilgili açıklamalarda da bulunan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, bu olayın çok fazla abartıldığını savunarak, Başkan Seyfi Dingil’in yaptığı açıklamada, “Biz bayrakları fabrikadan aldık. Tamamıyla fabrikasyon hatası. Zaten gerekli suç duyurusunu da yapacağız. Bunda personelimizinde  hatası olabilir, ancak bunun bu kadar abartılıp ulusal medyaya gönderilerek yer alması pekte hoş değil.. Sonuçta bu memlekette hepimiz yaşıyoruz. İskenderun’un adının böyle bir olayla gündeme gelmesi beni üzdü” diye konuştu.

 

'FLASH DİSK’LER ÖNCEKİ DÖNEMDE ALINDI, BEN ÖDEDİM'

İskenderun Belediye Brifing Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ile birlikte basın mensupları katıldı. Toplantı aylardır gündemi meşgul eden doğrudan temin alımları ile başladı. Konu ile ilgili açıklama yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 2014 yılı gelir tablosunu açıklayarak bunun 88 Milyon olduğunu, 15 Milyonunu ise İller Bankası’nın kestiğini ifade ederek, 14 bin TL’lik doğrudan temin alışlarının 50 bin TL’ye çıkmasıyla belediyeye ait daire müdürlüklerinin birçok ihtiyacının bu giderlerle karşılandığını söyledi. Başkan Seyfi Dingil, geçtiğimiz hafta belediye meclisinde de gündeme gelen alımlardan bir örnek vererek, 80 TL’ye alınan flash disklerin bir önceki dönem Belediye Başkanı Yusuf Civelek zamanında 2013 yılı son ayında alındığını dolayısıyla kendi yönetiminde böyle bir alımın olmadığını savunarak, bunun parasını da kendisinin ödediğini ifade etti. 

 

ÇALIŞMAYAN ARAÇLARIMIZI PIRIL PIRIL YAPTIK

Belediyeye ait hurda araçlar ile ilgili de açıklamalarda bulunan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Bizim belediyemize ait 184 tane aracımız var. Bunlardan 40 tanesi, kırılmış, dökülmüş ve hurda vaziyetteydi, çalışmıyordu. Onların bakım ve onarımını yaptırdık. Şimdi hepsi pırıl pırıl, çalışıyor ve halkımıza hizmet ediyor. Hız kesiciler ile birlikte bir takım ihtiyaç duyulan kalemler için harcama yaptık. Buna da toplam 77 bin TL ödedik” dedi.

 

TOKİ MÜRACAATLARI BAŞLAYACAK

Yapılan açıklamaların ardından Başkan Seyfi Dingil, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Birçok projenin onaylandığını yakın zamanda bunların hayata geçeceğini kaydeden Başkan Dingil, Gültepe Mahallesi’nin üstündeki arazinin TOKİ’ye devredildiğini kaydederek, TOKİ ile ilgili müracatları yakın zamanda alacaklarını belirtti. Başkan Seyfi Dingil, geçtiğimiz yıl o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İskenderun programında yapılan harcamalara da değinerek, bu programın aylar öncesinden belli olmadığını, son bir hafta içinde belli olduğunu, dolayısıyla yapılan harcamaların doğru ve usulüne uygun olarak yapıldığını savunarak, 40 bin kişiye iftar verildiğini, ayrıca paketlerle yemek dağıtıldığını da vurgulayarak bunun abartılmaması gerektiğini söyledi.

 

YIPRATMA POLİTİKASI

Hakkındaki ‘Belediye Başkanı Tutuklanacak’ gibi iddialara da değinen Başkan Seyfi Dingil, bunun kendisinin de kulağına geldiğini kaydederek, bunların kendisini yıpratmaya yönelik olduğunu, böyle birşeyin doğru olmadıını sözlerine ekledi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet