Skip Navigation Links

“Hatay gücünü bağımsız özgür iradesiyle ortaya koyacak!”

7 Haziran'da yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Hatay’dan Bağımsız Milletvekili Adayı olan Berkay Duran Emirgan

“Hatay gücünü bağımsız özgür iradesiyle ortaya koyacak!”Web
TV

Politika   A+a-

Emirgan Bulvar Cafe’de düzenlenen kahvaltıda basın ile kahvaltıda bir araya geldi.

Adaylık açıklamalarının ardından Hatay’da oluşan siyasi kargaşanın vatandaşlara huzursuzluk verdiği şu günlerde Bağımsız Milletvekili Adayı Berkay Duran yaptığı güven veren açıklamalarla Hatay’a ve Ülkemize temiz siyaset anlayışını kazandıracağını vurguladı.

Sohbet ortamında geçen toplantının ardından söz alan Duran yaptığı konuşmasında;

“Değerli gazeteci arkadaşlarım;

Hepiniz hoş geldiniz. Bireyler arası ilişkilerin şekillenmesinde sizlerin duruşu çok büyük önem arz ediyor. Olaylar karşısındaki öznel yaklaşımlarınızla insanlığın hislerine,  düşüncelerine dolayısı ile toplumların yaşamlarına yön veriyorsunuz.Ben Berkay Duran.11.02.1985 tarihinde Hatay'ın Dörtyol ilçesinde doğdum. İlkokulu Dörtyol Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nda, ortaokul ve liseyi yine Dörtyol Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nde tamamladım. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldum ve halen İskenderun'da mimarlık hizmeti vermekteyim.

Dürüst, ilkeli bir karakter sergilemeye çalışıyor, bulunduğum ortamlarda sevilen ve saygı duyulan bir isim olduğuma inanıyorum.Hedeflerim var, hayallerim var, benim gibi genç arkadaşlarımın başarılı olabileceğine inancım var. Bu vesile ile  2015 Türkiye Genel Seçimlerinde Hatay'dan Bağımsız Milletvekili Adayıyım.

Türkiye'nin geleceği olan gençlerimize örnek teşkil eden bu girişimin Hatay'da yeni ufuklar açacağına inanıyorum.

 

Hatay'ımızın ve sevgili hemşehrilerimin isteklerine elçi olabilmek arzusuyla, en uygun zaman olduğuna kanaat getirdiğim bu dönem, Türkiye Genel Seçimlerinde Hatay'ımız için Bağımsız Milletvekili adayıyım.

Her görüşün, inancın, algının güzel yanlarını harmanlayabileceğim düşüncesiyle insanları ayrıştıran değil, birleştiren, yapıcı bir anlayışa sahip olduğum için bağımsız aday olmayı seçtim.

Bu ülkenin insanları birbirleriyle kavga etmekten yoruldu artık. Arkadaşlarım, dostlarım, tanıdıklarım, tanımadıklarım artık kavgasız bir ortam arzu ediyor. Biz de herkesin bu arzusunu gerçekleştirebilme hayaliyle bu yola çıktık.” Dedi.

Yaptığı konuşmanın ardından Duran gazetecilerin sorularına cevap verdi.

“NEDEN BAĞIMSIZ ADAY OLDUM?”

Çünkü ben kişiliğimde her görüşün, inancın, algının güzel yanlarını harmanlayabilen bir insanım.

Dolayısı ile herkesi anlayabiliyorum. Toplumsal olaylara her perspektiften bakabildiğim için bitaraf olmayı uygun bulamadım.

İnsanları ayrıştıran değil, birleştiren, yapıcı bir anlayışa sahip olduğum için bağımsız aday olmayı seçtim.

Kurtuluş Savaşı yıllarında yaşamış olan Yazar Refik Halit Atatürk’ün Milli Mücadele girişimine ithafenşunları yazmıştır:

"Anadolu'da bir patırtı bir gürültü, kongreler, beyannameler filan..

Sanki bir şeyyapabilecekler… Blöf yapmanın sırası mı şimdi?

Hangi teşkilatın ne gücün var!… Bu ne hayal!!

Kuzum Mustafa sen deli misin?”

 

O Mustafa, aklın ve bilimin ışığında, ne deli ne de çılgın olmadığını, halkıyla ispatlamıştı... Tarih tekerrürden ibarettir. Çünkü insan, doğuştan gelen hisleri ve düşünceleriyle aynı insandır.

 

“HATAY İÇİN MİLLETVEKİLİ ADAYIYIM ÇÜNKÜ…”

Milletvekili olarak kendisine hizmet etme yetkisi halkımız tarafından bana verildiğinde ilk işim Hatay'ın kendi bünyesinde bulunan kaynaklarla istihdam yaratmak olacaktır.

 

Hatay’ımızın turizm, tarım, sanayi ve liman olmak üzere dört kalkınma dinamiğine sahip doğal ve jeopolitik konumunu Doğu Akdeniz'in incisi olabilecek şekilde istihdam kaynakları oluşturmak için tasarlamak varken, kısır çekişmeler içerisinde bırakmamak gerektiğini düşünüyorum.

Hatay; hem jeopolitik konumu, hem de köklü tarihi ve kozmopolit yapısıyla medeniyetlerin kaynaştığı bir kültür başkenti olmuştur. Hatay'ımız projelendirme ve yatırım ile çok daha güzel bir konuma gelebilir.Yüzyıllar boyunca stratejik konumu gereği, Dünya ticaret hayatının vazgeçilmez kentlerinden biri olan şehrimizin, tüm bu imkânlara rağmen ne yazık ki  mevcut  turizm, ticaret ve sanayi potansiyeli doğru değerlendirilememektedir.

Doğru kararlar, Hatay’ımıza istihdam sağlar, ülkemize ekonomik kalkınma sağlar.

 

“BENİM DAVETİM HERKESE”

 

Benim davetim; Vatanını seven, inanç ve manevi değerlerine önem veren, aldığı nefesi bu ülke  için bir minnet borcu olarak düşünen herkesedir. 

Ümit etmek, inanmak ve gayret insanı insan yapan temel vasıflarıdır. Bunları kaybedersek, hiçbir şeyi başaramayız, bir yerlerden esen rüzgârlarla savrulur gideriz. 

Zorunda değiliz, bizleri ayrıştıran, benden olmazsan kötü olursun şeklinde konuşanlara biat etmeye...Aldatılmak zorunda değiliz mesela sürekli...

Sizin için adanmış olarak yola çıkan bu temiz amacı destekler, yetki verirseniz sizin iradeniz olacak,sizin adınıza çalışacak, sizin elçiniz olacağım. Çünkü ben SEN’im. 

Hatay'ımızın ihtiyaçlarını yakından takip eden ve bunları gidermek adına hazırladığı gerçekçi projeleriyle hizmet etmeyi  gaye edinen hemşehriniz, evladınız, kardeşiniz, arkadaşınız  Berkay DURAN ile hep birlikte adım atmanız temennisiyle...

 

 

 

 

“Hatay gücünü bağımsız özgür iradesiyle ortaya koyacak!” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet