Skip Navigation Links

Gönüleri CHP İle Yollarını Ayırdı

Kent Gazetesi Sahibi Mustafa Gönüleri CHP ile yollarını ayırdığını yayınladığı bir mesajla duyurdu..

Gönüleri CHP İle Yollarını Ayırdı

Politika   A+a-

Kamuoyuna;

            1997 yılında üye olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nde gerek gençlik kollarında gerekse sade bir üye olarak parti ahlak ve terbiyesi çerçevesinde mücadele ettim. Gazeteciliğe başladığım 2000 yılından itibaren de görev yaptığım gazetelerde mesleğimin tarafsızlık ve etik kurallarını bile zaman zaman hiçe sayarak ideolojik tarafgirlik örneği gösterdim.

            Her genel seçimlerde ve özellikle 2002 yılında AKP’nin iktidar olmasıyla birlikte ülkenin sürüklendiği kaos ortamından çıkması için CHP’nin gerek belediye başkanı gerekse milletvekili dayatmalarına tepkimi bir kenara bırakıp üstüme düşen görevi yaptım.

            Son olarak 2015 seçimleri aday belirleme sürecinde Hatay’da ön seçim olmamasıyla birlikte parti tabanında başlayan ciddi rahatsızlığın, genel merkezin bu tepkileri göz önüne alarak partinin her kesiminin gönlünü alacak bir listeyle son bulacağı umudunu taşıyorduk.

            Ancak; açıklanan listede partiye hiçbir şekilde fayda sağladığını görmediğimiz, partimize bir oy bile fazladan getireceğine ihtimal vermediğimiz kişilerin olması bardağı taşıran son damla olmuştur.  2011 seçimlerinde sıralamadaki yerini beğenmeyip istifa eden bir kişinin özür diler gibi listenin 1. Sırasına konması başta olmak üzere, bu partiye emek vermiş, mücadele etmiş, üye kazandırmış, gece- gündüz partinin bir neferi gibi çalışan isimlerin hiç birinin ilk 4’de olmaması tepkimin bu defa sessizce olmasını engellemiştir.

            Bu bakımdan, mevcut listenin Hatay’a ve ülkemize bir fayda sağlamayacağını düşündüğümden 20 yıldır üyesi ve İl delegesi olduğum partime oy vermemem gerçeğini önüme çıkarmıştır. Oy vermeyeceğim partinin üyesi olarak kalmak da şahsıma yakışmaz mantığı ile Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ediyorum. Sosyal Demokrat kimliğimin ölene kadar devam edeceğini, gönlümün her zaman CHP’de olacağını ancak başta genel başkan olmak üzere, partiyi sarmaşık gibi saran üst yönetim kadrolarının değişmediği sürece partide kalmamın bir anlamı olmayacağını da belirtmek isterim.

 

Saygılarımla

 

Mustafa Gönüleri

Hatay Basın Kulübü Genel Sekreteri

Kent Gazetesi Sahibi.

 

 

NOT: İstifa dilekçem parti ilçe teşkilatına gönderilmek üzere postaya verilmiştir.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet