Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Bir yeryüzü cennetidir Arsuz”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İstanbullular’a Arsuz’u tek cümleyle özetledi:

“Bir yeryüzü cennetidir Arsuz”

Arsuz   A+a-

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ‘Turizm ve Tarım Cenneti' olarak nitelendirdiği ilçeyi her alanda öne çıkarmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nin ardından İstanbul Feshane’de düzenlenen Hatay Günleri etkinliğine katılan Arsuz Belediyesi, hazırlamış olduğu stantla Arsuz’u unutulmayacak şekilde hafızalara işleyecek. Bu yıl Feshane’de 5’ncisi düzenlenen İstanbul Hatay Günlerine Arsuz Belediyesi’nin üç boyutlu deniz ve balık manzara kaplı yer zemini, uçan martıları, balık ağı ve deniz kabuklarının yanı sıra ilçenin güzelliklerinin resimlerle süslendiği stant, kuşkusuz diğer ilçe stantlarından çok daha zengin görselliğiyle dikkat çekti. Stand zeminine ziyaretçilerin şaşkın bakışları dikkatlerden kaçmazken, ada görüntüsü veren stantta misafirler fotoğraf çekmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Arsuz’u tanıtmanın yanı sıra, İstanbul’da yaşayan Hataylılar’ın özlem giderdiği etkinlikte Arsuz’un meşhur kabak tatlısı, ceviz reçeli ve turunç tatlısı dağıtımında izdiham yaşanırken, ilk kez dağıtılan mandalina kolonyası ve çiçek suyu ile de Arsuz’un mis gibi kokan bahar havası İstanbul’a taşındı.

arsuz hatay gunlerı.jpg" style="width: 728px; height: 325px;" />

“Arsuz’da barış ortamı var”

Arsuz’un kral mezarları ve büyük medeniyetlerin kalıntılarıyla dolu bir tarih ilçesi olduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Arsuz’da çan sesi ezan sesine karışır. Arsuz’da var olan yaşam, hoşgörü ve sevgi bütün dünyaya örnek olacak türdendir. Tarihi kralların ardından Cleopatra’nın büyülü sesi duyulur kıyılarından. Modern çağın medeniyetidir de Arsuz… Kıyılardaki tesislerde yüzmek, güneşlenmek ya da dinlenmek; dağ yürüyüşleri yapmak, geceleri çeşitli eğlence mekânlarında sınırsızca eğlenmek de mümkün Arsuz’da. Kısacası Arsuz, bir yeryüzü cennetidir. Bu cennette deniz, güneş, doğa ve balığın yanı sıra en önemli olanı barış ortamı var. Dünyanın neresinden olursa olsun ilçemize gelen herkesi barış ve güven ortamı içerisinde kardeş gibi bağrımıza basarız. İnsanlar kendilerini burada güvende hissederler” diyerek, standı ziyaret eden konuklarına ve Irak Haber Ajansı’na Arsuz’u tanıttı.

İstanbul Valisi’nden ziyaret

Feshane’yi ziyaret eden İstanbul Valisi Vasif Şahin ile birlikte stantları gezen Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a eşlik eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, daha sonra İskenderunlu oda başkanları ile konuklarını ağırladı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş