Skip Navigation Links

Karanlıkta Tuttuğun Eli Aydınlıkta Bırakmayacaksın !!!

Sel felaketinde yıkılan köprünün yerine inşa edilecek Arsuz İleçsi Höyük Mahallesi’ndeki köprü temel atma töreninde,

Karanlıkta Tuttuğun Eli Aydınlıkta Bırakmayacaksın !!!Web
TV

Arsuz   A+a-

Sel felaketinde yıkılan köprünün yerine inşa edilecek Arsuz İleçsi Höyük Mahallesi’ndeki köprü temel atma töreninde, CHP’yi Hatay’da iktidara taşıyan Arsuzlular’a minnettar olduğunu söyledi ve sergiledikleri duruş nedeniyle teşekkür ederken de çok anlamlı konuştu:

Karanlıkta Tuttuğun Eli Aydınlıkta Bırakmayacaksın !!!

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yaşanan ve büyük oranda maddi hasara yol açan sel felaketinde yıkılan Höyük Mahallesi’ni Gözcüler Mahallesi’ne bağlayan köprünün temeli, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,  Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün, CHP Arsuz İlçe Başkanı Avukat Faik Çekin ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran’ın da katıldıkları törenle atıldı.

Temel atma töreninde 30 Mart seçimlerinden bu yana Hatay Büyükşehir Belediyesi Arsuz İlçe Koordinatörlüğü görevini başarıyla yürüten Edip Kaynar da, geçtiğimiz günlerde resmileşen Arsuz İlçe Koordinatörü  kadrusu nedeniyle farklı bir heyecan yaşadı.

Sel felaketinde yıkılan köprünün yerine 24 metre uzunluğunda 9 metre genişliğinde yeni köprü yapılıyor. Köprünün ihale ebedeli ise 450 bin Tl olarak açıklandı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuzluların 30 Mart seçimlerinde sergiledikleri duruşun mükafatını fazlasıyla alacaklarını söyledi. Savaş, Arsuz’da 17 kilometre beton asfaltın bittiğini ve 17  kilometre daha beton asfalt yapacaklarını belirterek, hizmetlerine bir tanesi de Höyük Mahallesi’nde olmak üzere sosyal tesis atağı ile devam edeceklerini söyledi.

Köprü temel atma töreninde bir müjde daha veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay için planlanan 25 sosyal tesisten yedisinin Arsuz ilçesine düştüğünü ve bir tanesinin de Höyük Mahallesi’ne yapılacağını Höyük halkına müjdelerken, “Sosyal tesiste, bir muhtar odası, bir berber, bir bakkal dükkanı, bir tane eğitim salonu, bir tane kıraathane, bir tane mutfak, büyük bir salon ve o salonun üçte biri kadarda terası var. Köyle ilgili önemli parametreler orada olacak.” Dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, artık söz vermediklerini daha önce verdikleri sözleri hayata geçirmek gayretinde olduklarına dikkat çekerek, bir çok mahallede ciddi sıkıntılar olduğunu ve bu sıkıntıların giderilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha şöyle konuştu: “Mahallemizde ve ilçemizde yapılacak olan hizmetlerin büyük bir bölümünün Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını söylemiştim. Büyükşehir belediyemizle birlikte bu şehri imar etmek adına, bu şehri modern kent yapmak adına hizmetlere başladık.

Birinci hizmetimiz bu bölgeyle ilgili asalfttır. Biz Höyükten başlayan, Arsuz merkezden başlayan yaklaşık 20 metre kilometrelik bir alanda beton asfalt yapıldı. Sıra köprümüzün yapılmasında. Biz bir sel afeti yaşadık, maddi zararla bitti çok şükür can kaybımız yok inşallah bir daha o afeti görmeyiz. Büyükşehir belediyesi fen işleri tarafından projesi hazırlanan Arsuz merkez köprü projesi var bundan sonra o köprüye geçilecektir. O projeden sonra 13 yıldır Madenli ve Üçgüllük mahalleri birbirinden irtibatsız durumda, şuanda nasıl Höyük mahallesi dolmuşa binip Arsuz’a kadar gidiyorsa, Madenli ve Üçgüllük 13 yıldır aynı işkenceyi çekiyor. O işkenceyi giderecek zilli çayı köprüsü 3. Köprümüz olacaktır. Bunlardan sonra yarım kalan yada asfaltı olmayan mahallelerimizde asfalt çalışmalarına devam edeceğiz. Hizmetler peşpeşe geliyor, daha önce ifade ettiğimiz gibi konuşmayacağız iş yapacağız. “

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kurak geçen yılların ardından yağmur hasretiyle dua ederken karşılaştıkları sel felaketini rahmet sonrası zahmet olarak nitelendirdi ve köprü inşaatlarını da zahmetin telafisi olarak gördüğünü söyledi.

Höyük halkının bağrına bastığı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş şöyle konuştu:  “Bazen musibetler nasihatlardan çok daha ön plana geçer. Biz hep rahmet istedik, 43 yılın en kurak yılını bir sene önce yaşadık. Su konusunda büyük problemler yaşadık. Çok dua ettik rahmet gelsin diye ama bazen rahmet gelirken de bazen zahmetini beraberinde getiriyor. Bugün de o zahmetin telafisi içerisindeyiz. Köprülerimizden 2 tanesini kaybettik birinde çok hasar vardı. İnşallah burada ki köprümüzü 110 günde tamamlayacağız. Daha önce 17 km asfalt yaptırdık bu sene içinde 17 km’lik asfalt daha söz veriyoruz. 14 ayda 34 km asfalt olmuş olacak. Bu arada 5 tane menfez biz yaptık, 9 tane menfezde ilçe belediyemiz yaptı.

Hatay’da toplam 25 civarında sosyal tesis yapıyoruz, 7 tanesi Arsuz’a düştü, bir tanesi de Höyük Mahallesinde. Onun da 10 gün sonra ihalesi var. Sosyal tesiste, bir muhtar odası, bir berber, bir bakkal dükkanı, bir tane eğitim salonu, bir tane kıraathane, bir tane mutfak, büyük bir salon ve o salonun üçte biri kadarda terası var. Köyle ilgili önemli parametreler orada olacak. Orası beldenin merkezi olacak. Aynı zamanda iyi ve kötü günlerinizin törenlerinide orada yapacaksınız. Ben siyaseti filan bilmem ben hizmet adamıyım. Seçimle geldik dedik ki, karanlıkta tutulan eller, aydınlıkta bırakılmaz. Siz bir duruş sergilediniz 30 Martta, 5 sene bu duruşun karşılığını vermek bize düşer. 15 tane ilçe belediye başkanımız var. En çok büyükşehirle sinerji oluşturan birlikte çalışma kültürüne katkı sağlayan Nazım Başkanımızdır. Bundan sonraki süreç içerisinde Arsuz, yılların biriktirdiği alacakları inşallah büyükşehirden yavaş yavaş alacak. Biz işi sağlam yapacağız uyduruk bir şey yapmayacağız. Yolları gördüğünüz gibi beton asfalt, bu köyler bizimle birlikte ilk kez beton asfaltla tanışıyor. Güle güle kullanın. Bizim bu bölgeyle ilgili en büyük sorunumuz alt yapıdır. İnşallah yağmur suyu ve kanalizasyonla işe başlayacağız. İçme suyuyla devam edeceğiz. Temel olmazsa gelişme olmaz, meyve yiyemeyiz. Arsuz hak ettiği hizmetleri alacaktır. Haziran’da bir gün daha var o günde de bir duruş istiyoruz. Biz size hizmet etmekten onur duyuyoruz, bu işi ibadetgibi görüyoruz. Hatay’ın hak ettiği hizmetleri hep birlikte yapacağız.”

 

 

Karanlıkta Tuttuğun Eli Aydınlıkta Bırakmayacaksın !!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet