Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Savcı Selim Kiraz Hayatını Kaybetti

Çatışmanın ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Mehmet Selim Kiraz hayatını kaybetti.

Savcı Selim Kiraz Hayatını Kaybetti

Gündem   A+a-

Rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz çıkan çatışmanın ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Mehmet Selim Kiraz hayatını kaybetti. Kiraz'ı rehin alan 2 saldırgan öldü.

 

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın odasında rehin alındığı eyleme, odadan gelen silah seslerinin ardından operasyon düzenlendi. İki patlama sesinin ardından onlarca silah sesi duyuldu. Kiraz Florance Nightingale hastanesine kaldırıldı. Hastane yetkilileri ve İstanbul İl Sağlık Müdürü, Kiraz'ın hastaneye getirildiğinde solunumunun olmadığını ve kalbinin durduğunu, bir saatlik çabaya rağmen hayata döndürülemediğini açıkladı. 20:50'de hastaneye kaldırılan Savcı'nın ölüm saati 21:55 olarak açıklandı.


İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok adliye önünde yaptığı basın toplantısında eylemi gerçekleştiren iki saldırganın öldürüldüğünü duyurmuştu. Altınok "Teröristler telefonla iletişim kurulduğu bir anda savcımızın odasından silah sesleri gelmesi üzerine birimlerimiz operasyon yapmışlardır." dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya'da konuyla ilgili yaptığı açıklamada Savcı Kiraz'ın başından 3, vücudunun diğer bölgelerinden 2 kurşun yarası olduğunu söyledi. Erdoğan saldırganların avukat cübbesi ile adliyeye girdiğini de açıkladı ve şunları söyledi;


"Bu işin öyle hafife alınır bir yanı yok. Bu, üzerinde çok çok önemle durulacak ibretlik bir vaka, olaydır. Tabii ben polisimizin özellikle yaptığı operasyon sebebiyle kendilerini de kutluyorum. Çünkü onlar da bir yerde bu silah seslerinden sonra cansiparane o odaya girerek orada da gereğini yerine getirmiş oldular"


Çatışmada yaralanan Şükriye Erdem isimli kadın avukat hastaneye yaralı olarak kaldırıldı.


Saat 20:30 civarında savcının rehin tutulduğu odadan silah sesi gelmesiyle operasyon başladı. Bir patlamanın ardından silah sesleri duyuldu ve çatışma yaklaşık 10 dakika sürdü.


Çağlayan adliyesi önünde, saldırıyı düzenleyen kişilere destek amacıyla toplanan kalabalığa polis tarafından müdahale etti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş