Skip Navigation Links

Hükümlülere 'Temel İlk Yardım Becerileri' Anlatıldı

İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan hükümlülere 'Temel İlk Yardım Becerileri' konulu seminer ver

Hükümlülere 'Temel İlk Yardım Becerileri' Anlatıldı

Gündem   A+a-

Seminere, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İskenderun İnfaz Savcısı Zeynel Abidin Ulu, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Eray Sarı, İskenderun Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Ali Koç, İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürü Ferudun Kaymak, İskenderun Denetimli Serbestlik Psikologu Önder Bağdat, İskenderun Denetimli Serbestlik Psikologu Yasemin Karakalpaklı, İskenderun Denetimli Serbestlik Öğretmeni Serkan Akyuva İskenderun Denetimli Serbestlik personeli ve 121 hükümlü katıldı.

İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürü Ferudun Kaymak “Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce hükümlülerimize çeşitli yükümlülükler verilmektedir. Bu yükümlülükler Ceza ve İnfaz kurumundan çıkmış olan hükümlülerimizin topluma intibak sağlayabilmesi hayatlarını daha iyi devam ettirmesi bakımından çok önemli yükümlülükler. Bir bölgede denetim ve gözetim yükümlülüğümüz var. Emniyet müdürlüğü ve Jandarma komutanlıklarında hükümlülerimizin çeşitli aralıklarla atmış oldukları imzalarla kendilerinin o bölgede kaldıklarına dair bir yükümlülük. Bir konutta denetim ve gözetim yükümlülüğümüz bulunmakta. Bu yükümlülüğümüz yüksek riskli hükümlülerimizin konutunu terk etmeden kaldıkları bir yükümlülük. Diğer bir yükümlülüğümüzde kamu yararına bir işte çalışma yükümlülüğü. Bu bizim önemsediğimiz ve değer verdiğimiz bir yükümlülük. Çünkü kamu yararına çalışma yükümlülüğü hükümlünün aynı zaman içerisine kendini ispat edebildiği, çeşitli işleri yapabildiği, ceza infaz kurumundan ayrı bir ortamda, kendi mahallesinde, kendi ev ortamında kalarak hem ailesinin başında kalarak işini yürüttüğü aynı zamanda kamu yararına bir kurumda verilmiş olan bir görevi devam ettirdiği bir yükümlülüktür” diye konuştu.

İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın “Denetim Serbestlik Uygulama sistemi 2005 yılında devreye girmiştir. Yasaların değişmesiyle birlikte alternatif bir ceza sistemi ile infaz ceza sistemini öldürmek amacıyla ciddi anlamda uygulamada yer almaya başladı. İlk etapta tereddütlerimizde olsa sonradan Denetim serbestlik uygulamasını bizde yapabiliriz. Avrupa uygulamalarının ileri düzeyde çıkabiliriz. Türkiye genelinde Kamu yararına bir işte çalışma yükümlülüğü uygulaması örneklerine rastlıyoruz. Geçmiş dönemlerde suçlunun toplumdan uzaklaştırılması yöntemiyle insan hakları alanındaki gelişmelerle birlikte yeniden topluma kazandırılma yerine daha da ruhen ve madden sıkıntılarla karşılaştığını daha sonra topluma karıştığı zaman toplumda uyum sıkıntısı düşünülerek Avrupa ve Türkiye’de bu anlamda hükümlülerin bir an önce toplumla intibak etmesinde özelikle suçtan uzak bir hayata alışmasında bazı uygulamalar geliştirilmesi kabul edildi” diye konuştu.

Kamu hizmeti ve yükümlülüğünü başarılı bir şekilde yerine getiren ve 25 günde Namık Kemal Ortaokulunun klima bakımları, aydınlatma ve havalandırma sistemleri ve elektrik işlerini yaparak 8000 bin TL kar ettiren Babül Hakan Günay’a hizmetlerinden dolayı teşekkür belgesi takdim edildi. Hükümlü Babül Hakan Günay’a teşekkür belgesini İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın takdim etti.

Teşekkür belgesi ve konuşmaların ardından İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğünde görevli Dr. Nermin Örnek 'Temel İlk Yardım Becerileri' konulu sunumunu gerçekleştirerek bilgiler verdi.

Sunumun ardından yükümlülerin ilk yardım hakkında merak ettikleri soru ve sorunlar cevaplandırılarak seminerini sonlandırdı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet