Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Turunçgil üreticileri birliğinde yeni dönem

Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği dün Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda olağan kongresini gerçekleştirdi.

Turunçgil üreticileri birliğinde yeni dönem

Ekonomi   A+a-

İlyas Çömüt hizmet bayrağını tek liste halinde gidilen seçimlerle Hacı İbrahim Seçer’e devretti.

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda saat 10:00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliğinin olağan kongresine Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Dörtyol Belediye eski Başkanı Fadıl Keskin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İhsan İnal, Ziraat Odası Baş-kanı Ali Abacı, Eski Milletvekili İsmail Soylu ile çok sayıda birlik üyesi ve üretici iştirak etti.

Ziraat Yüksek Mühendisi, Birliğin Kurucu ve ilk Başkanı olan Mevlüt Coşkun divan başkanlığına, Nedim Tel ve Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay Divan Üyeliklerine seçildi.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ilçedeki narenciye üretiminin genel bir portresini çizdi ve narenciyenin içinde bulunduğu sıkıntıların aşılması yönünde belediye olarak yaptıkları girişimlerden bahsetti.

Belediye Meclisi bünyesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu oluşturduklarını hatırlatan Başkan Toksoy; “Komisyonumuz geçtiğimiz günlerde geniş katılımlı bir toplantı tertipleyerek narenciyenin sorunlarını ana başlıklar altında topladı. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi arzuladığımız narenciye çalıştayı öncesinde bu ana başlıklar bize önemli bir yol haritası oluşturdu. İlçemizde en önemli eksikliği narenciye alanında bir kooperatifin bulunmamasında görüyoruz. Birliğimizin yaşaması ve yaşatılması, bunun yanı sıra bir Turunçgil Kooperatifi kurarak üreticilerimizin haklarının korunması noktasında biz yerel yönetim olarak üstümüze düşeni yerine getirmeye hazırız.” dedi.

Geçmiş yıllara ait faaliyet raporları ve gelir gider hesaplarının okunmasının ardından oylanarak kabul edildi. Yeni aidatın 100 TL olarak belirlenmesine ve Yönetim Kurulunun ücertsiz çalışmasına oy birliği ile karar alındı.

Birlik Başkanı İlyas Çömüt tekrar aday olmayacağını belirtti ve divana verilen tek listeyle seçime gidildi.

Hacı İbrahim Seçer başkanlığında yeni yönetim Çetin Baytar, Hasan Uzun, Muhittin Sade ve Mehmet Duru’dan oluşturuldu.

Denetim Kurulu Üyeliklerine ise; Zafer İlhan, Salih Seyhan ve Necati Türkoğlu seçildiler.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş