Skip Navigation Links

“İslamda Nevruz ve Alevilik”

İskenderun Alevi Kültürü’nü Araştırma Derneği (AKAD). “İslamda Nevruz ve Alevilik” konulu konferans düzenledi.

“İslamda Nevruz ve Alevilik” Web
TV

Kültür Sanat   A+a-

Arsuz ilçesi Karaağaç Mahallesi Klas Düğün Salonu’nda düzenlenen konferansı Alevi İnanç Önderlerinden Şeyh Hüseyin Şanlı verdi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha,CHP Hatay Milletvekili Aday Adayları Doktor Riyat Kırmızıoğlu, Doktor Ender Çolakoğlu, Avukat Hakan Mazman, Mali Müşavir Ali Mutlu, Dişhekimi Cemil Ugutmen, çok sayıda kanaat önderi ve vatandaşların katıldığı konferans büyük beğeni topladı.

AKAD Başkanı Nihat Yenmiş, dernek olarak faaliyetlerine hız verdiklerini ve Aleviliğin doğru anlaşılması için yaptıkları çalışmalarının 2015 yılında artarak devam edeceğini söyledi. Aleviliği ve Alevileri karalamaya yönelik bir takım çalışmalar yapıldığının farkında olduklarını belirten Nihad Yenmiş, Aleviliğin gelecek nesillere doğru aktarılması için gerekli tüm çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da yaptığı konuşmada, AKAD’ın bölge halkına ve Alevi toplumuna çok önemli hizmetlerinin olduğunu belirtirken, başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Alevi İnanç Önderi Şeyh Hüseyin Şanlı da konferansta, İslam dininin ilk çıkış noktasını anlatırken, günümüzde doğru olarak bilinen ama gerçekte doğru olmayan bir çok bilgiyi de halkla paylaştı.

Şayh Hüseyin Şanlı’nın birbirinden önemli konulara değindiği “İslamda Nevruz ve Alevilik” konulu konferans büyük ilgi gördü.

“İslamda Nevruz ve Alevilik”  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet