Skip Navigation Links

Yaşasın 5 Temmuz..

Türk Askerinin İskenderun üzerinden Hatay'a girişinin 73. yıldönümü düzenlenen coşkulu törenle kutlanmaya başlandı.

Gündem   A+a-

5" align="top" alt="" src="/userfiles/image/5temmuz%20t%C3%B6ren%20BB.JPG" />
 
Türk Askerinin İskenderun üzerinden Hatay’a girişinin 73. yıldönümü düzenlenen coşkulu törenle kutlanmaya başlandı.
Türk Ordusu'nun İskenderun'a girişi temsili olarak canlandırıldı. Garnizon komutanlığına bağlı birlik, 5 Temmuz Caddesi üzerinden Cumhuriyet meydanına doğru hareket etti. Yol boyunca vatandaşlar temsili askeri birliğin üzerine çiçekler ve konfetiler atarak coşkulu bir şekilde birlikleri karşıladılar. Birlik komutanı 39. Mekanize Tugay komutanlığında görevli Binbaşı Enis Yılmaz, kenti sembolize eden altın Anahtarı İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in elinden aldı.
Anahtar tesliminin ardından törenler Atatürk Bulvarında devam etti. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, 39. Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı ve İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek halkın kurtuluş bayramını kutladı.
Törende konuşan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, 5 Temmuz’un, 20 yıl süren, Anavatan’dan ayrılığın ve işgal zulmünün bittiği gün olduğunu belirterek “Bugün toprağın yağmura hasreti gibi, vatan toprağı Hatay’ın Anavatan hasretinin bittiği gündür. Şükran sana Aziz
Atatürk, Minnet sana Büyük ordumuz! Kurtuluş güneşini İskenderun’a getiren Albay Şükrü Kanatlı ve Kahraman Askerlerimize selam olsun, rahmet olsun. Bölgemizin işgalcisi Fransa, hazinesinden 1930 yılından bu yana, bölücü terör örgütlerinin fikri kaynağını oluşturan bir enstitüye ciddi meblağlar aktarılmaktadır. Toplumsal hafızamızı daima canlı tutmak mecburiyetindeyiz. 70 yıl sonra batı yakasında hiçbir şeyin değişmediğini görüyoruz. Ermeni hamisi Fransa! Kendilerine Hatay’ı yar etmeyen Atatürk’ümüzden o günlerin intikamını alırcasına, Avrupa Parlamentosu / Dış İlişkiler/ Komitesi Kemalizm’in Türkiye’nin AB’ ye girmesine engel olduğunu Mart 2003 raporunda açıklamıştır ” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından İbni Sina Anadolu Lisesi Öğrencileri Gizem Vural ve Osman Tuğrul Günaydın günün anlam ve önemini belirten şiirler okudular. Daha sonra 39. Mekanize Tugay Komutanlığına bağlı Teğmen Merve Albayrak günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundular. Son olarak okulların ve askeri erkanın geçit töreni ile tören son buldu.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet