Skip Navigation Links

“Yürüdüğünü görünce ağladım”

14 yaşında mikrocerrahi ameliyat oldu, aynı gün yürüdü

“Yürüdüğünü görünce ağladım”

Sağlık   A+a-

Bel fıtığı nedeniyle yürümekte zorluk çeken 14 yaşındaki Esra Sağ, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Selçuk Gözcü’nün mikrocerrahitekniğiyle gerçekleştirdiği ameliyatlaeski sağlığına kavuştu.

Bel fıtığından ötürü yaşadığı sıkıntıları anlatan Esra Sağ, gerçekleştirilen ameliyat sonrası tekrar yürüyebildiği için mutlu olduğunu dile getirerek, “İki yıldan bu yana, belden bacaklarıma vuran şiddetli bel ağrıları yaşıyordum. Fakat son zamanlarda, tek başıma yürüyemez hale gelmiştim.Bir yakınımızın tavsiyesiyleDr. Selçuk Gözcü’ye muayene oldum.Muayene sonucunda, bende bel fıtığıolduğunuve ameliyat olmam gerektiğini belirtti.

O’na güvenerek ameliyat oldum. Şuan hiçbir sıkıntım yok. Yürümek çok güzel bir duygu. Bana bu duyguları yaşatan ve eski sağlığıma kavuşturan doktoruma teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

 

“Yürüdüğünü görünce ağladım”

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan kızının tekrar yürümeye başlamasından dolayı mutluluğunu dile getiren Anne Gül Sağ, “Kızımın bel ve bacak ağrıları vardı. Daha önce birçok doktora gittik ve çeşitli tedaviler gördük, fakat kızımın şikâyetleri giderek artıyordu. Esra’nın durumu beni gitgide tedirgin etmeye başlamıştı. Son olarak kızımı burayatekerlekli sandalyeyle getirmiştik. Hocamıza güvendik ve kızım ameliyat oldu. Ameliyattan kısa bir süre sonra Esra’nın yürüdüğünü görünce ağlamaya başladım. Doktorumuza minnet borçluyum. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Bel fıtığı her yaşta görülebilir”

Bel fıtığının, her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Selçuk Gözcü, “Bel fıtığı, sadece ileri yaş hastalığıdeğil, nadir de olsa çocuk yaşlarda da görülebilen bir durumdur. İlk değerlendirmemizde hastamızda, yürümekte zorlanma ve her iki bacağına vuran şiddetli bel ağrıları mevcuttu. Yaptığımız tetkikler sonucunda ise hastamızda bel fıtığı tespit ettik. Hasta için en uygun yöntem olan mikrocerrahiyle bel fıtığı ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.Ameliyattan sonra Esra’nın ağrılarının geçmiş olması ve eski sağlığına kavuşması mutluluk verici” açıklamasında bulundu.

Bel fıtığının artık kâbusolmadığını ifade eden Op. Dr.Selçuk Gözcü, “Hastanemizin donanımını en üst düzeye taşıyarak, mikrocerrahinin yanısıra endoskopik, epiduroskopik lazer gibi daha birçok tekniğihastanemizde uygulamaktayız. Mikrocerrahi ile gerçekleştirilen bel fıtığı ameliyatlarında; hastalarımızkısa sürede ayağa kalkabiliyor ve normal hayatlarına daha çabuk dönebiliyor” dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet