Skip Navigation Links

Rus MMK Metalurji’de 18 Mart Duyarlılığı

RUS MMK Şirketler Grubu tarafından Türkiye’de sıfırdan kurulan en büyük özel yatırım projesi olan MMK Metalurji’nin çalışanları;

Rus MMK Metalurji’de 18 Mart Duyarlılığı

Gündem   A+a-

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesi ile fabrikada düzenlenen törende  bu büyük zaferi bizlere kazandıran başta Mustafa Kemal Atatürk ve diğer komutanlar ile Mehmetçiklerimizi saygı, minnet ve şükran ile anmış ve manevi huzurlarında saygı duruşunda bulundular.  

Anons devresinden “Çanakkale Türküsü” ve Türk denizcilerinin Çanakkale Deniz Zaferini anlatan “Mayın Filosu Marşı” çalındı; fabrikada öğle yemeği menüsü olarak, kazanılan 18 Mart Zaferini kutlamak için cephede o akşam askere verilen zafer yemeğinin aynısı;  “Kuru fasulye, bulgur pilavı, helva ve dileyene dilediği kadar ekmek”.  Verildi.

 Genel Müdürlük önünde toplanan MMK Metalurji çalışanlarına hitaben bir konuşma yapan MMK Şirketler Grubu Ceo’su   Iurii Chaikovskii; “100 üncü yılını kutladığımız 18 Mart Çanakkale Zaferinin şehitleri için bir arada olduklarını, bu zaferin Türk Ulusu  ve dünya ulusları için çok önemli olduğunu, Türk Ulusu ve askerinin  bütün dünyaya gücünü  ve bu toprakların kendisine ait olduğunu, bu bayrağın hep dalgalanacağını  gösterdiğini ve topraklarını savunmak için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağını dünyaya ilan ettiğini, bu önemli günde Türk Ulusunun ve MMK Metalurji çalışanlarının  18 Mart Çanakkale Zaferini kutladığını,  Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anmadan geçemeyeceğini söyledi.   

MMK Metalurji Ceo’su  Iurii Chaikovskii’nin Türkler ve dünya milletleri için anlamı büyük olan Çanakkale Zaferi vesilesi ile yaptığı bu övgü dolu konuşması MMK Metalurji çalışanlarını heyecanlandırdı ve gururlandırdı.   

Ceo Iurii Chaikovskii; yaptığı konuşmanın ardından, Çanakkale Zaferinin anlam ve önemini  anlatmak üzere Güvenlik, Kontrol ve Denetim Müdürü olan E. Deniz Kurmay Albay Zafer Çalışkan’a söz verdi.  

Konuşmanın ardından anons devresinden “Çanakkale Türküsü” ve Türk denizcilerinin Çanakkale Deniz Zaferini anlatan “Mayın Filosu Marşı” çalındı; fabrikada öğle yemeği menüsü olarak, kazanılan 18 Mart Zaferini kutlamak için cephede o akşam askere verilen zafer yemeğinin aynısı;  “Kuru fasulye, bulgur pilavı, helva ve dileyene dilediği kadar ekmek”.  Verildi.

E. Deniz Kurmay Albay Zafer Çalışkan  konuşmasında :“Bugün burada, bundan tam 100 yıl önce gerçekleşen  Türkiye açısından, hem de dünya milletleri açısından çok önemli sonuçlar doğuran Çanakkale Savaşı’nın kahramanlarını anmak ve bu savaşın özellikle Türk Milleti açısından yarattığı sonuçları hatırlamak amacıyla toplandık.  

Çanakkale Savaşı;  I. Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında Çanakkale Boğazında ve Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleridir. 

İtilaf Devletleri; Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul'u alarak İstanbul ve Çanakkale boğazlarının kontrolünü ele geçirmek, Rusya'ya güvenli bir askeri ikmal yolu açmak, başkent İstanbul′u ele geçirmek suretiyle Almanya′nın müttefiklerinden  Osmanlı Devletini  savaş dışı bırakarak İttifak Devletlerini zayıflatmak amaçları ile ilk hedef olarak Çanakkale Boğazı'nı seçmişlerdir.

Bu savaşta İngiliz ve Fransızların dünyaca meşhur deniz donanmaları, Nusrat mayın gemisinin döşediği mayınlar ve Türk topçusunun isabetli atışları neticesinde Boğazın derin sularına gömülmüş, adeta savaşın kaderi değişmiştir.  Düşman askerlerinin Gelibolu Yarımadası’na yaptıkları çıkartma ve günlerce süren kanlı kara muharebelerinin sonucunda Türk askeri binlerce şehit vermesine karşın düşmanı Çanakkale’den geçirmemiş ve geri çekilmek zorunda bırakmıştır.

Türk Ordusu Çanakkale Cephesinde tarihinin en büyük savunma savaşını kazanmış, tüm dünyada Türklerin saygınlığı artmış, haklı mücadelesi kabul görmüştür.

 

Binlerce insanın hayatını kaybettiği Çanakkale Muharebeleri sonucunda elde edilen Çanakkale Zaferi tarihsel açıdan hem Türk Milletini hem de bütün dünya toplumlarını etkilemiş destansı bir zaferdir.

Bu büyük zafer, Anadolu’da mili mücadele ruhunun doğmasına neden olmuş, Türkleri tarih sahnesinden silme peşinde koşan ülkelerin bu emellerini hiçbir zaman yerine getiremeyecekleri fikri milletçe kabul görmüştür. Çanakkale’de ölmesini bilenler, Türk Milletinin tarihten silinmeden daima var olacağını kanıtlamıştır.

Çanakkale Zaferi diğer sonuçları ile birlikte, Türk Milletine Mustafa Kemal Atatürk’ü kazandırmış olması ile de ayrı bir öneme sahiptir. Çanakkale Savaşları, Türk Milletine Mustafa Kemal gibi askeri bir dehanın varlığını göstermiş, Mustafa Kemal bu zaferden kazandığı prestij ile Milli Mücadeleye atılmıştır.

Türk Milleti Mustafa Kemal’in öncülüğünde Kurtuluş Savaşını başlatmış, tek bir çatı altında toplanmış, sonucunda bağımsızlık mücadelesini kazanıp Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur.

Birleşik düşman deniz filosu’nun Çanakkale’de uğradığı yenilgi, İngiltere ve Fransa’nın prestijini bir hayli sarsmış, özellikle İngilizlerin denizlerdeki tartışılmaz üstünlüğü imajını ortadan kaldırmıştır.

Çanakkale Zaferi sömürge altında bulunan dünya toplumlarına “milli kurtuluş ve bağımsızlık fikri” vermiştir. Bu fikir, ileriki yıllarda sömürge altında bulunan ülkelerin bağımsızlık hareketlerine güç vermiş, örnek olmuş, sömürgeci devletlerin işini zora sokmuştur.  İngiliz devlet adamı Churchill'in deyişiyle;  Viyana'dan Hindistan'a kadar dünya siyasi haritasının değişmesine ve  İtilaf devletleri’nin savaştan evvel anlaştıkları dünya düzeninin kurulamamasına neden olmuştur.”

Aziz şehitlerimizi ve  gazilerimizi saygı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet