Skip Navigation Links

Hatay'lılara hayırlı uğurlu olsun

Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi açıldı

Hatay'lılara hayırlı uğurlu olsun

Kültür Sanat   A+a-

 

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ilimizin hayırsever iş adamlarından Keskin Keser tarafından ilimizde kazandırılan Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun açılış törenine katıldı.

Düzenlenen törene Hatay Valisi Ercan Topaca, 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, Keskin Keser ile ailesi  ve vatandaşlar hazır bulundu.

Halk oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, binanın yapımında emeği geçen hayırsever Keskin Keser ve ailesine teşekkür ederek binanın hakkında katılımcılara bilgiler sundu.

Halk eğitimin 952 metrekare alanda kurulduğunu ve toplamda 6 kattan oluştuğunu ifade eden Karahan, Binada, idari odalar, derslikler, sergi salonu, satış yeri, müzik odası, yemekhane ve 160 kişilik etkinlik salonu olmak toplam 47 birim olduğunu kaydetti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise, Keskin Keser gibi hayırsever işadamlarının ilimize değerli ve güzel yatırımlar yaptığını hatırlatarak; "Memleketimize bu güzel ve özel yatırımların, hizmetlerin devam etmesini diliyorum. Bu güzel eserin memleketimize, hemşehrilerimize ve özellikle çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Hayırsever işadamı Keskin Keser de yaptığı konuşmada, annesi merhume Nedime Keser adına bir eser yaptırmak istediğini ve Hatay’da böyle bir eksikliği gördüğü için bu eseri Hatay'a kazandırdığını söyledi. Son olarak Keser, eserin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hatay’ın eğitim-öğretim bakımından ciddi sayıda dersliğe ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Hatay Valisi Ercan Topaca da, "Hatay’da derslik başına düşen öğrenci sayısı genel ortalama olarak 35 civarında. Daha çok hayırseverin eğitime el atmasına ihtiyacımız olduğunu ifade etmek istiyorum. İş adamlarımızı kazandıkları, ürettikleri memleketlerine yatırım yapma konusunda davet ediyoruz." dedi.

İlimize kazandırdığı eserden dolayı Keskin Keser'i tebrik eden Vali Topaca, "Bu eserin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür diyorum. Eserimizin ilimize, insanımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Açılış sonrası Vali Topaca, Başkan Savaş, Keskin Keser ve diğer protokol üyeleri Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Türk Halk Korosu öğrencileri tarafından hazırlanan konseri dinledikten sonra, Nedime Keser adına hazırlanan sergiyi ve eğitim salonlarını gezerek bilgiler aldılar.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet