Skip Navigation Links

Mkü Rektörü Salih Güder Kültür Merkezini Gezdi

Milli Mücadelede İlk Kurşunun atılışının 92. yıl kutlamalarına katılmak üzere ilçemize gelen MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder, Dörtyol Kaymakamı H. Hasan

Gündem   A+a-

Mkü Rektörü Salih Güder Kültür Merkezini Gezdi


Milli Mücadelede İlk Kurşunun atılışının 92. yıl kutlamalarına katılmak üzere ilçemize gelen MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder, Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Garnizon Komutanı Alb. Hakkı Çetin İl Genel Meclis Üyeleri ve İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yavuzyolcu ile birlikte pazar günü Kültür Merkezi binasında incelemelerde bulundu.
Kültür Merkezinin mimari projesini hazırlayan Dörtyol Belediye Başkan?Yardımcısı Yıldıray Yıldız binanın fiziki yapısı ve fonksiyonları hakkında MKÜ Rektörü H.?Salih Güder’e detaylı bilgiler aktarırken, Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ise Dörtyol’un gelişen ve hızla ilerleyen sanayisine koşut olarak eğiti, öğretim alanında da benzer bir ivmeyi yakalaması gerektiğini, bu nedenle ilçeye fakülte kazandırılmasının gerekliliğini işaret etti. Kültür Merkezi binasını bir hayli beğenen MKÜ Rektörü H. Salih Güder incelemenin daha detaylı ve kapsamlı yapılabilmesi için en kısa sürede Üniversitenin teknik ekibini ilçeye sevk edeceğini ve Dörtyol Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünden detaylı bir rapor hazırlamasını istediğini açıkladı. Dörtyol Sağlık Meslek Yüksekokulunun kararının çıkmış olduğunu da hatırlatan Rektör Güder; “Dörtyol Sağlık Meslek Yüksekokulu bu güne kadar kağıt üzerindeymiş. Şimdi bunu da faaliyete geçireceğiz. Sağlık personeli yetiştireceğiz. Özellikle Acil Yardım Teknikerliği, Anestezi Teknikerliği, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği konularında iki yıllık meslek yüksekokulu öğrencileri yetiştireceğiz” dedi. MKÜ Rektörü H. Salih Güder elbirliği ve gönül birliği içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarıyla müşterek çalışmalar yürütmeyi amaçladıklarını da belirterek; “Kültür Merkezi binamızın hangi amaçla kullanılacağını ancak ileriki dönemde belirleyeceğiz. Şimdilik bir fakülte yapacağız demeyelim. Bakalım Sağlık Meslek Yüksekokulu mu yapacağız, yoksa bölümleriyle beraber bağımsız bir fakülte mi olacak onu ileriki zamanda göreceğiz.” dedi. Üniversitenin şahsi bir işi olmayacağını, kendini göstermek adına işler yapmayacağının altını da çizen Rektör Güder; “Burada Valiliğimizin nezaretinde, ilçe kaymakamımız, garnizon komutanımız, enmiyet teşkilatımız ve belediye başkanlığımızın katılımıyla gerçekleştireceğimiz toplantılarda, yapacağımız tesisin öğrencilerin can ve mal güvenliğini sağlayacak şekilde kamu adına verimli olacak bir iş varsa kurdaleyi de hep beraber keseriz” dedi.
 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet