Skip Navigation Links

Birtek Bu Kalmıştı İnternet Aleminde O'da Oldu?

Sanal alemde sanırım bir eksik buydu sonunda buda oldu çok mu merak ettiniz öylese haberi beraber okuyalım.

Birtek Bu Kalmıştı İnternet Aleminde O'da Oldu?

Yerel   A+a-

Sanal alemde bir ülke vatandaşı olmak nasıl bir duygudur acaba ve bayrağı, anayasası hatta cumhurbaşkanı bile olunca ne kadar gerçekçi oluyor.
64 yaşındaki Antalyada oturan Bülent Özüduru sanal ortamda ülke kurma fikri gerçeğe döktü ve sanal ülke kurdu. Bülent bey, kurduğu ülkesi için bir de anayasa hazırladı. Ve sonra ülke bayrağını da unutmadı, vatandaş kabulünden sonra oylama yapılarak ile ROPE ülkesinin geçici Cumhurbaşkanı oldu. hedefini bu konuda hiçde düşük tutmamış ilk aşamada 1 Milyon dünya vatandaşı ülkesine kabul etmek olduğunu belirtti ve ülke vatandaşlarına nüfus cüzdanı da vereceğini söyledi. "Çağdaş ülkeler bile kusursuz değil" diyor, İnternet aleminde neden böyle bir ülke kurduğunu da şu şekilde dillendiriyor:
"Dünya üzerinde mevcut olan ülkelerin halini ve kusurlarını görünce böyle bir proje geldi aklıma. Çağdaş ülkeler bile kusursuz değiller. Herkesin birbirini sevdiği, insanların ölmeden öldürmeden de yaşayabildiği bir ülke kurmak istiyorum. Bunu şu aşamada dünyada gerçekleştirmenin pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. İdeal bir insanlık için böyle bir toplum oluşturmak gerekiyor. Bu da ancak sanal ortamda mümkün olur. Dünya ülkelerine kardeş olduğumuzu aslında insanlığın yaratılış amacının da bu olduğunu göstermek istiyorum. Onun için REPUBLIC OF PLANET EARTH yani ROPE ülkesini kurdum. Şu anda geçici Cumhurbaşkanı benim. Demokratik bir seçimimiz olacak. Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Bakanlarımız Başbakanlarımız olacak amacım tüm dünyada 1 milyon ROPE vatandaşı". ROPE ülkesinin anayasının merak edilen başlıca maddeleri şu şekilde:
"1 - ROPE ülkesi vatandaşları eşit kardeştirler.
2 - ROPE Sanal Cumhuriyeti vatandaşları dinledi, ırkları, milliyetleri, etnik kökenleri ROPE için hiçbir önem taşımaz. Fakat cumhuriyetin ilkelerini bağlı olmaları çok önem taşır.
3 - ROPE Cumhuriyeti ilkeleri doğru ve dürüst insan olmak ilkelerinden farklı değildir.
4 - Cumhuriyetimiz vatandaşları doğuştan gelen haklarını yani özgürlük, eşitlik, kardeşlik haklarını kulanmakta serbesttir. ROPE vatandaşlarının bu haklarını her yerde ve her şekilde korur".
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet