Skip Navigation Links

Osmaniye Yeni Yatırımcılarını Bekliyor

Geleneksel ekonomi zirvesinde akademisyen ve sanayiciler bir araya geldi

Osmaniye Yeni Yatırımcılarını Bekliyor

Ekonomi   A+a-

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi tarafından bu yıl 2.si gerçekleştirilen Ekonomi Zirvesi’nde, ekonomi doktorları  Kenan Mortan, Prof. Dr. Kerem Alkin ve İlter Turan, Türkiye ve dünyanın ekonomi anlamındaki geleceğine ışık tutarken, OSB’lerin öneminden bahsettiler

 

“OSB’ler Türkiye’nin atardamarıdır”

Bölgenin hızla büyüyen, gelişen ve ekonomiye sağladığı katkılarıyla dikkatleri çeken Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi, düzenlediği 2.  Geleneksel Ekonomi Zirvesi’nde akademisyen ve sanayicileri bir araya getirdi.

 Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Aralot’ın moderatörlüğünde gerçekleşen ve Dünya Gazetesi Yazarı Kenan Mortan, Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin ve Dünya Gazetesi Yazarı Prof. Dr. İlter Turan’ın konuşmacı olarak katıldığı Ekonomi Zirvesi’nde Osmaniye Valisi ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Al, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, YK üyeleri Ayhan Tosyalı, Fatih Tosyalı, Osmaniye OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Şerif Tosyalı, Osmaniye OSB yönetim kurulu üyeleri, sanayici ve iş adamları hazır bulundu.

Yoğun katılımla gerçekleşen Ekonomi Zirvesi,öncesi okunan İstiklal Marşımız, İstiklal Marşımızın Kabulü’nün 94. Yıldönümü ile aynı güne denk gelmesi nedeniyle daha büyük bir anlam ve önemle okundu.

 

OSMANİYE OSB OLARAK ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ

2. Geleneksel Ekonomi Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan Osmaniye OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Şerif Tosyalı, Osmaniye kentinin hızla büyüyen ve gelişen bir şehir olduğuna dikkat çekti. OSB ve sanayiciler olarak üzerlerine düşen her türlü görevi layıkıyla yerine getirdiklerini belirten Tosyalı, “Osmaniye OSB, her geçen gün hem bölge ekonomisine, hem de ülke ekonomisine büyük katma değer sağlıyor. Çalışmalarımızla sanayicilerimizi yatırım yapmaya davet ediyoruz. Osmaniye bölgesi olarak cazibe merkezi olmak amacındayız. İstihdam ve yatırım konularını büyük bir hassasiyetle önemsiyoruz.  Buradaki tüm sanayiciler olarak ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için gece gündüz var gücümüzle çalışıyoruz. Daha büyük Türkiye ve daha büyük ekonomi için el birliği içinde çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Osmaniye 2. Geleneksel OSB Ekonomi Zirvesi’ni bu yıl daha kapsamlı hale getireceklerini kaydeden Tosyalı, Türkiye’nin sanayi şehri olma yolunda ilerleyen Osmaniye’de bu tür etkinliklerin büyük anlam taşıdığını söyledi.

YATIRIMLARIMIZ ARTRIYOR, YENİ YATIRIMCILARI OSMANİYE’YE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Toplantı öncesinde zirveye davet edilen konuklara Osmaniye sanayisini yerinde görme ve inceleme fırsatı sağlandığını ve bu tür toplantıların artık Osmaniye için rutin olması gerektiğine inandığını vurgulayan Başkanvekili Şerif Tosyalı, "Osmaniye sanayisi artık ülke ekonomisine büyük katkılar sağlıyor. Ancak Osmaniye’nin sanayi alanında yakalamış olduğu çıkış ve büyüme istikrarı tam anlamıyla bilinmiyor. Bizler bir taraftan Osmaniye’deki yatırımlarımızı artırırken, bir taraftan da yeni yatırımlar ve yatırımcıları buraya getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Zirvede konuşan Dünya Gazetesi Yazarı İlter Turan, dünyada yaşanan siyasi ve ekonomik sorunlara bakış konulu sunumu yaptı. Turan konuşmasında,” Dünya soğuk savaş sonrasında, ülkeler yurttaşlarına ekonomik olarak daha özgürlükçü politikalarla refah seviyelerini arrtırma yolula gitmiştir” dedi.

 

ABD’DE YAŞANAN SIKINTILAR DİREK OLARAK DÜNYAYA YANSIYOR

Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Prof. Dr. Emre Alkin ise, Türkiye ve dünya ekonomisinde yaşanan gelişmelere değindi. Prof Dr. Alkin, “Ekonomi çeşitli dönemlerde farklılıklar göstermektedir. Petrol fiyatlarında ve dolar da yaşanan gelişmeler bir çok ülkede sıkıntı yaşatmakatadır. Amerika gibi ülkelerde yaşanan sıkıntılar tüm dünyaya direk olarak yansımaktadır. ABD Enerji politikasını Irak savaşı sonrası ithalata dayandırırken, bu gün aynı ABD kaya gazı  ve petrol üretimi ihraç eden ülkeler konumuna gelmiştir. Türkiye’ de 2007-2008 yıllarında yaşanan % 8 büyüme oranı, bu gün %’ lere düşmüş ise bu Türkiye’nin yavaşlamasından değil, dünya ekonomisinde ki deki gelişmelerde etilenmiştir.  Dolarda yaşanan sıçramının ise ABD merkez bankasından gelecek açıklamalar ile durulacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

OSB KANUNUNDA YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR

Zirvede son olarak söz verilen Dünya Gazetesi Yazarı Kenan Mortan,  Türkiye’deki organize sanayi bölgelerinin durumlarını masaya yatırdı ve yaptığı tespitleri konuklarla paylaştı. Mortal Türkiye’de ilk Organize Sanayi Bölgesi’nin 1962 yılında Bursa’da kurulduğunu, ancak OSB kanununun 2000 yılında hayata geçirildiğini ifade ederek, “Türkiye’de sadece 3 ilimizde OSB bulunmamamktadır. Küçük bir oranlama yaparsak her ilimize 3 adet OSB düşmesine rağmen, Devletin rakamlarıyla uu OSB’lerin çalışırlık durumu sadece %’66 dır. Yani nedeyse yarıya yakını çalışmamaktadır. Bu alanların sağlıklı bir biçimde çalıştırılaması ve yatımcıya cazip hale getirilmesi için OSB kanununda en kısa zamanda değişiklikler yapılmalıdır. Bununla birlikte önümüzde bir Eskişehir modeli bulunmakdadır. Orada Tekno Parklar, Meslek Yüksek Okulları gibi destekleyici unsurar bulunmaktadır” şeklinde konuştu. Sunumların ardından konuşmacılara Osmaniye Valisi ve Osmaniye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Al tarafından günün anısına plaket takdim edildi.  2. Geleneksel Ekonomi Zirvesi, konukların katıldığı akşam yemeğ ile son buldu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet