Skip Navigation Links

sertifika verilecek

İnşaat Mühendisleri’ne Zemin Etüd Kursu Düzenleniyor

sertifika verilecek

Gündem   A+a-

 TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi Ve İskenderun Temsilciliği 2015 Bölgesel Meslek içi Eğitim Kursu düzenliyor.

İnşaat Mühendisleri Odası’ndan yapılan açıklamada, zemin etüdünün önemi Marmara depreminin akabinde anlaşılmış ve zemin etüdü yapılması zorunluluğu 4708 sayılı Yapı Denetim Yasası ile kanunlaştığı hatırlatılarak,  “21-22-28-29 Mart tarihlerinde Hatay Şube binamızda düzenlenecek olan bu eğitim kursunun sonunda sınavda başarılı olan İnşaat Mühendisleri meslektaşlarımıza sertifika verilecektir.” Denildi.

 İnşaat Mühendisleri Odası’nın açıklaması şöyle; “Zemin etüdü yapımı çok önemli olmasına rağmen etüdün önemi 595 sayılı kanun hükmünde kararname ve Marmara depreminin akabinde anlaşılmış ve zemin etüdü yapılması zorunluluğu 4708 sayılı Yapı Denetim Yasası  ile kanunlaşmıştır.

          Bölgemizin 1. Derece deprem bölgesi olması, yer altı su seviyesinin yüksek olması, yapı zeminin ince daneli olması ve Türkiye’nin her bölgesinde olduğu gibi bölgemizde deartık çok katlı yapıların yapılıyorolması zemin etüt raporlarında Geoteknik konusunda uzman İnşaat Mühendisinin olmasını kaçınılmaz bir hale getirmiştir.  Bu sebeplerle Hatay Şubemiz ve İskenderun Temsilciliğimiz Mesleki, Kentsel ve Toplumsal sorumluluğuçerçevesinde Geoteknik Uzmanlık Alanında Bölgesel Meslek içi Eğitim Kursu düzenlemektedir.

21-22-28-29 Mart tarihlerinde Hatay Şube binamızda düzenlenecek olan bu eğitim kursunun sonunda sınavda başarılı olan İnşaat Mühendisleri meslektaşlarımıza sertifika verilecektir.”

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet